(video) Consiliul European: Semnificația semnării Acordurilor de Asociere cu Moldova, Georgia şi Ucraina

IMG_0516
Foto:PC: gov.md

Vineri, 27 iunie, Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova, Georgia și va finaliza procedura de semnare cu Ucraina.

Două săptămâni în urmă Consiliul UE a încheiat pregătirile tehnice pentru semnarea Acordului de Asociere dintre UE și statele ex-sovietice. Acest acord urmărește să aprofundeze asocierea politică și integrarea economică cu UE și va conduce, de asemenea, la stabilirea unei Zone de liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu toți trei parteneri.

Tot atunci, statele membre ale UE au adoptat actele normative care abilitează UE să semneze acordurile de asociere dintre UE și Republica Moldova, precum și între UE și Georgia. De asemenea, Consiliul a decis să ofere aplicarea cu titlu provizoriu a dispozițiilor privind comerțul liber, între parteneri, înainte de ratificarea de către toate cele 28 de state membre ale UE.

„Acesta este un vis pentru generații întregi din Georgia și Moldova. Și acest vis devine realitate acum”, comentează Președintele Consiliului European, Herman von Rompuy.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *