(foto) Tânăr prins cu aproape 3.000 de pachete de țigări de contrabandă

ta1
Foto:O nouă tentativă de trecere peste frontieră a ţigărilor de contrabandă PC: Poliția de Frontieră

58.800 de ţigarete de contrabandă ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” din România au fost reţinute de poliţiştii de frontieră.

În jurul orei 24:00, patrula Poliţiei de Frontieră a observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte o persoană care transporta din direcția satului Buzduganii de Jos spre linia de frontieră mai multe colete voluminoase. O perioadă de timp, acțiunile persoanei au fost monitorizate şi în momentul când coletele au fost transportate pe malul Prutului, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestuia. În cadrul reținerii, s-a folosit armamentul din dotare, deoarece persoana nu s-a supus somațiilor legale, fiind trase trei focuri de avertisment.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bărbatul este locuitor al orașului Făleşti, în vârstă de 24 de ani. Cel în cauză era cunoscut de polițiștii de frontieră pentru preocupările lui în această sferă infracţională.

În urma inventarierii cutiilor, inspectorii de frontieră au descoperit aproximativ 2.940 pachete de țigări de proveniență autohtonă, valoarea cărora constituie circa 20 mii lei. Din declarațiile tânărului reținut, lotul de țigări urma să fie preluat de doi cetățeni români, cu care prealabil a avut o înțelegere.

ta2

ta4

ta5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *