Cel mai tânăr milionar din Moldova are doar 21 de ani

euro_4
Foto:Numărul milionarilor moldoveni este în creştere PC: bzi.ro

În 2013, venituri de peste 1 milion lei au obţinut 231 de persoane fizice, faţă de 224 în anul precedent. Cele mai mari venituri declarate de o persoană au fost de 14,5 mln lei.

Cel mai tânăr milionar are 21 de ani, iar cel mai în vârstă – 82 de ani. Din cei 231 de milionari doar 26% sunt femei. În ceea ce priveşte viza de reşedinţă a milionarilor, 201 persoane sunt din Chişinău. Cifrele au fost prezentate într-o conferinţă de presă la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, transmite IPN.

Şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru, a menţionat că, în lunile ianuarie-martie 2014, au fost depuse 260 de mii de declaraţii pe venit. Numărul declaraţiilor depuse de către persoanele fizice a fost de 161 de mii, în creste cu peste 20 de mii faţă de anul trecut. Cele mai multe venituri persoanele fizice le-au obţinut din salariu – circa 51%. Alte venituri au fost obţinute din activitate antreprenorială, meşteşuguri, dividente şi alte surse de venit.

Suma impozitului pe venit achitată de persoanele fizice s-a majorat de la 1,92 mlrd lei în 2012, la 2,1 mlrd lei în 2013.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *