Cum participă România la Integrarea Europeană a Republicii Moldova

caesar
Foto:Colocviul C.A.E.S.A.R din 28 iunie

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Participarea României la Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, este un eveniment organizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) în colaborare cu Asociația Jeunes Moldaves, ce va avea loc în data de 28 iunie 2014, la București.

Acest eveniment își propune să aducă la aceeași masă tineri experți în domenii precum cooperare regională, relații internaționale, cooperare pentru dezvoltare, afaceri europene, securitate, economie, cultură și politici sociale, atât din România și Republica Moldova, cât și din străinătate, împreună cu experți consacrați în aceste sectoare și reprezentanți ai sferei publice și non-guvernamentale din cele două țări.

Scopul Colocviului este acela de a identifica modalități prin care România ar putea contribui la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană prin intermediul mediului diplomatic. Principalele teme abordate vor fi cele legate de securitate și cooperare în probleme de politică externă (inclusiv problema transnistreană și de securitate energetică), subiecte de politică fiscală și monetară, precum și aspecte ce țin de asigurarea libertății de exprimare, de educație și dezvoltarea societății civile.

Astfel, Colocviul va ajuta la facilitarea unui dialog deschis și constructiv pe teme de ultimă oră și va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, în urma cărora vor rezultat o serie de recomandări practice și implementabile. Raportul final va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare ale Republicii Moldova și rolul pe care România îl poate avea în integrarea sa în Uniunea Europeană.

Formularul de aplicare a fost valabil până la 20 iunie formularul – http://goo.gl/as3paG – totuși mai puteți completa și trimite un CV sau întrebări la adresa tudor.oprea@caesar-romania.eu dacă sunteți interesați de eveniment.

Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.) este think-tank-ul tinerei elite intelectuale și profesionale a României și, în același timp, puntea de legătură dintre noua generație de experți români (atât din țară, cât și din străinătate), și experții români consacrați. Edițiile anterioare ale Colocviilor C.A.E.S.A.R. s-au bucurat de succes pe teme de importanță strategică pentru România: inundații și defrișări în domeniul mediului, securitatea cibernetică și IT în domeniul informaticii și turismului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *