(foto) Top 10 filme spaniole pentru acest weekend

King-Felipe-VI-Coronation-Pictures
Foto:PC: popsugar.com

Eveniment care a făcut ocolul întregii lumi, și cea care a devenit cea mai discutată temă pe rețelele de socializare a fost încoronarea prințului spaniol Felipe al VI-lea. Cu această ocazie, #diez vă prezintă o listă de cele mai bune filme spaniole.

#1. Todo sobre mi madre (1999)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Manuela este infirmieră în cadrul Organizației Naționale pentru Transplant. Fiul ei își pierde viața într-un accident. Cu puțin înainte de moarte, fiul tocmai terminase de scris o carte intitulată “Totul despre mama”, în care își exprimă tristețea de a nu-și fi cunoscut niciodată tatăl, pe care îl credea mort. Tatăl de fapt trăia, iar Manuela hotărăște să-l reîntâlnească pentru a-i transmite cartea scrisă de fiul lor.

 

#2. El laberinto del fauno (2006)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Spania anului 1944 nu mai este un loc sigur pentru nimeni, cu atât mai putin pentru Carmen, o femeie singură ce are deja un copil, pe Ofelia, și care este așteaptă să mai nască în curând. După victoria lui Franco, ea se retrage în nordul țării, pentru a-și însoți noul soț, pe Vidal, un căpitan extrem de crud din armata pro-Franco. Aici Ofelia, în vârstă de 13 ani, va descoperi într-o noapte ruinele unui labirint, în mijlocul căruia va întâlni un faun, care ii dezvăluie faptul ca ea este de fapt prințesa pe care el o aștepta de foarte mult timp. Pentru a se putea reîntoarce în regatul ei magic, Ofelia va trebui să treacă de trei probe de foc, într-o aventură în care realitatea și magia se confundă.

 

#3. Biutiful (2010)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Uxbal locuieşte în sărăcăciosul cartier Santa Coloma din Barcelona şi este implicat într-o serie de afaceri ilegale pentru a putea asigura fiicei şi fiului său, Ana şi Mateo, un trai decent. Nevasta lui Marambra suferă de psihoză, este irascibilă, are o aventură cu Tito, fratele lui Uxbal, este o mamă jalnică, motiv pentru care custodia celor doi copii a fost acordată soţului. Având capacitatea de a comunica cu spiritele decedaţilor, Uxbal este adeseori plătit de către rudele îndurerate pentru a uşura trecerea celor morţi spre lumea de dincolo, însă principala sursă de venit a bărbatului provine din introducerea ilegală în Spania a unor chinezi, care muncesc în condiţii grele într-un atelier din subsol şi produc obiecte de contrabandă ce sunt vândute ulterior pe piaţa neagră de către senegalezi. Atunci când senegalezii sunt ameninţaţi cu deportarea, 25 de muncitori chinezi sunt victimele unui accident tragic pentru care se simte responsabil fiindcă el le-a procurat nişte radiatoare de o calitate îndoielnică, iar medicii îi comunică o veste groaznică, Uxbal trebuie să găsească o modalitate de a se împăca cu soarta.

 

#4. Volver (2006)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Raimunda trăiește în Madrid, mamă a unei adolescente de 14 ani și soție a unui muncitor șomer. Sora ei, Sole este o coafeză nefericită. Părinții celor două mor în timpul unui incendiu nimicitor, în urmă cu mai mulți ani, iar fetele se hotărăsc să facă o vizită orașului lor natal.

Vecinii le spun fetelor că mama lor nu este moartă, pentru că a fost văzută de numărate ori, fapt confirmat și de Agustina, care astfel, va fi considerată de Raimunda complet dezaxată mintal.

Se petrec tot felul de lucruri ciudate, moarta este văzută de tot mai multă lume, fapt care precipită lucrurile. Au loc numeroase răsturnări de situație în timp ce toată lumea încearcă să afle adevărul: este sau nu, moarta…moartă?

 

#5. Hable con ella (2002)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Benigno este un asistent medical al cărui apartament se află peste drum de sala de dans a Katerinei. El stă adesea pe balcon și o privește pe Alicia, una din studentele care vin la sala de dans. Alicia este implicată într-un accident de mașina și ajunge în comă, iar Benigno se oferă să aibă grijă de ea. Marco este un jurnalist care trebuie să ia un interviu Lydiei, o femeie toreador. Lydia este rănită de un taur într-un spectacol și intră în comă. Marco este convins că el este de vină pentru accident și își petrece o mare parte din timp la spital, cu ea. Alicia și Lydia sunt găzduite în același salon, iar Benigno și Marco devin buni prieteni.

 

#6. Los abrazos rotos (2009)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

În urmă cu 14 ani, Mateo Blanco era un regizor de succes, care începuse filmările la comedia “Chicas y maletas” şi o distribuise în rolul principal pe frumoasa Lena, amanta producătorului şi finanţatorului Ernesto Martel. În scurtă vreme Lena şi Mateo se implicaseră într-o pasională poveste de dragoste, fiind spionaţi de către fiul homosexual al gelosului Martel, dispus să recurgă la acte de agresivitate pentru a o împiedica pe iubita mult mai tânără să-l părăsească. În timpul unei vacanţe petrecute pe insula Lanzarote, cei doi îndrăgostiţi fuseseră victimele unui cumplit accident de maşină, în care Lena îşi pierduse viaţa, iar Mateo rămăsese orb. În prezent, Mateo Blanco a devenit scenarist la Madrid, dictându-şi opera spre a fi redactată fidelei lui prietene şi colaboratoare Judit Garcia şi semnând numai cu pseudonimul Harry Caine. Cu ajutorul lui Diego, fiul lui Judit Garcia, scenaristul orb recuperează materialul filmat cu 14 ani în urmă de către Ray X, băiatul lui Ernesto Martel, luând decizia de a reedita şi relansa filmul “Chicas y maletas” ca un omagiu adus Lenei.

 

#7. Diario de una ninfómana (2008)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Valerie este o femeie tânără, frumoasă, inteligentă și cu o poftă foarte dezvoltată pentru sex. Ea își pierde virginitatea la 15 ani, cu prietenul ei din vremea respectivă. Apoi repetă experiența tot mai des, schimbând tot mai frecvent bărbații, întrucât niciunul nu putea ține piept dorințelor sale sexuale exagerate.

Ea are o legătură foarte strânsă cu bunica sa, la a cărei sugestie începe să scrie un jurnal în care cel mai mult va vorbi despre dorințele ei sexuale nesfârșite, nestăpânite și nesatisfăcute.

 

#8. Carne trémula (1997)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Un distribuitor de pizza, Victor, se ceartă cu noua lui prietenă, Elena. În momentul conflictului, Elena era drogată, iar pentru ea relația cu Victor nu există. Alarmați de zgomotele scandalului, doi polițiști, David și Sancho, se apropie de cei doi. În învălmășeala care urmează, o armă se descarcă. Ani mai târziu, David, imobilizat într-un scaun cu rotile, e o vedetă a baschetului pentru cei cu handicap, iar Elena e soția sa. După ce a stat în pușcărie pentru incident, Victor e eliberat, iar destinele lor și a altor două personaje se vor întâlni din nou.

 

#9. The skin i live in (2011)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

După ce soția lui a murit arsă într-un accident de mașină, dr. Robert Ledgard, un chirurg plastician iminent, a devenit interesat să creeze o nouă piele care ar fi putut să o salveze. După 12 ani de cercetări, reușește să cultive o piele care este un adevărat scut protector împotriva oricărui asalt. Pe lângă anii de studiu și experimente, Robert mai avea nevoie de 3 lucruri: lipsa de scrupule, un complice și un cobai uman. Marilla, femeia care l-a îngrijit din ziua în care s-a născut a devenit cea mai fidelă complice, iar pe post de cobai a găsit o tânără care nu avea nici cea mai mică idee că în subsolul casei în care locuia doctorul ascunde o sală de operații. Filmul este bazat pe romanul Tarantula, scris de Thierri Jonquet.

 

#10. No mires para abajo (2008)

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Povestea este simplă, iar farmecul ei constă mai mult în atmosferă decât în acțiune. Eloy, un bărbat în devenire, este inițiat în arta amorului de către Elvira, o tânără cu totul aparte, plimbată prin lume și deținătoarea unei cunoașteri foarte profunde asupra vieții și a sexualității. Filmul este erotic fără a fi explicit. Umorul fin de pe alocuri se împletește cu reflecții foarte profunde, cât și cu imagini complet neobișnuite.Trimiterile către secretele amorului oriental sunt explicite, el trebuind să poată prelungi oricât de mult actul sexual pentru a experimenta toate zecile de poziții descrise în Kama Sutra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *