(video) Vindeau șoferilor peliculă pentru a trece neobservați pe lângă camerele de supraveghere

222_4
Foto:Afacere cu autocolante dată peste cap de poliție PC: IGP

Patru tineri, cu vârstele cuprinse între 18 și 27 de ani, locuitori ai Capitalei, sunt cercetați de poliție pentru faptul că distribuiau material publicitar în care se propunea spre comercializare o peliculă care, odată ce este aplicată pe numerele de înmatriculare, nu permite descifrarea simbolurile imprimate pe plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor de către camerele de luat vederi instalate în trafic.

Pentru a-și promova afacerea, tinerii au distribuit 30 mii de flyere publicitare și au plasat un anunț pe o rețea de vânzare cumpărare on-line. Pentru un set de peliculă, doritorii scoteau din buzunar 750 de lei.

Cercetările polițienești au stabilit, că tinerii, timp de 2 luni au reușit să vândă 10 seturi de pelicule. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul și în automobilele suspecților, au fost ridicate peste 15 mii de flyere, pelicule și sisteme infracționale.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției vine cu un apel către cetățeni și menționează, că au fost testate plăcuțele de înmatriculare pe care a fost aplicată aşa- zisa peliculă invizibilă, iar camerele de luat vederi ce monitorizează traficul rutier au descifrat simbolurile imprimate de pe plăcuțele prezentate atât în timpul zilei, cât și pe timp de noapte.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 265 Cod Contravențional al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile riscă o amendă în sumă de până la 4 mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *