BAC 2014: Eliminată de la examen după ce un coleg a pârât-o că ea copiază

EINDEXAMEN-VWO-NEDERLANDS
Foto:Teste pentru exersare, sesiunea de examene 2015

Sesiunea de bacalaureat 2014 s-a încheiat dramatic pentru o tânără din Căușeni. Absolventa a fost dată afară din sala de examen cu 5 minute înainte de încheierea ultimului examen. Și asta pentru că a fost pârâtă de un coleg că încearcă să copieze.

Cazul a avut loc la liceul Mihai Eminescu din Căușeni. Cu cinci minute înainte de a se încheia examenul la proba la alegere, absolventa a fost eliminată din sală, iar toate lucrările i-au fost anulate. Aceasta va reveni la anul pentru a susține repetat BAC-ul, transmite știrilocale.md.

Potrivit președintelui Centrului de BAC, tânăra care a încercat să fraudeze proba avea la ea cască. Observatorii spun că sesiunea de bacalaureat din acest a fost cea mai severă din ultimii ani. Doar ieri, au fost eliminați 21 de candidați de la examenul la disciplina la solicitare.

Acum că au terminat de susținut examenele, absolvenții așteaptă deja rezultatele. Ei spun că nu au mari pretenții și își doresc ca notele să fie trecătoare. Până la aflarea rezultatelor, absolvenții se pregătesc de balul de absolvire.

Potrivit bilanțului provizoriu, 117 candidați au încercat să fraudeze examenele în acest an, comparativ cu cei 654 de candidați care au fost eliminați în sesiunea din 2013. Reamintim că, elevii care au fost eliminați de la o probă de examen, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile ulterioare, a notelor la probele susținute anterior eliminării.

Acești candidați își vor relua susținerea integrală a examenului de bacalaureat în sesiunea de bază din 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *