Unde poți dona sânge de Ziua mondială a donatorului de sânge?

big-14-iunie-peste-1-000-de-donari-de-sange-la-nivel-national
Foto:PC: trm.md

Ziua mondială a donatorului de sânge, marcată anual în lume pe data de 14 iunie, se desfăşoară în acest an sub genericul „Sânge sigur pentru salvarea mamelor”.

Ziua de astăzi are drept scop conștientizarea importanţei actului donării benevole de sânge şi să atragă atenţia populaţiei asupra acestui important domeniu al sănătăţii publice.

În cadrul decadei de donare a sângelui și în contextul Zilei mondiale a donatorului de sânge în Republică vor fi organizate un şir de activităţi cu scopul de a susţine donările de sânge voluntare şi neremunerate şi de a accentua rolului vital al transfuziilor de produse sanguine în salvarea vieţilor mamelor şi îmbunătăţirea sănătăţii acestora; încurajarea cetăţenilor de a deveni donatori de sânge voluntari, sistematici şi neremuneraţi pentru a asigura stocuri suficiente de produse sanguine în vederea acoperirii necesităţilor naţionale, inclusiv în situaţii de urgenţă.

Astfel, pe data de 14 iunie, în capitală vor fi desfășurate mai multe colecte mobile pentru doritorii de a dona sânge, care vor fi amplasate în Scuarul Grădinei Publice “Ștefan cel Mare și Sfânt”, Centrul comercial MallDova, Centrul comercial Marks, Pretura Ciocana și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

În cadrul evenimentului, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare și Sfânt”, interpreţii autohtoni de muzică uşoară vor susține un concert pentru donatorii de sânge – oamenilor ce salvează vieți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *