Ucraina în ultimele 12 ore: Poroșenko a declarat 15 iunie zi de doliu național

collageucraina
Foto:PC: colaj #diez

Duminică, 15 iunie, în Ucraina este declarată zi de doliu în cinstea militarilor și a polițiștilor de frontieră care au decedat în urma operațiunilor antiteroriste. Vezi mai jos ce s-a mai întâmplat în Ucraina în ultimile 24 de ore.

#1. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a adus condoleanțe familiilor militarilor decedați. „Duminică, 15 iunie, declar zi de doliu național în cinstea tuturor militarilor căzuți în luptele antiteroriste. Aceasta e o mare pierdere nu doar pentru familiile victimelor, dar și pentru întreaga țară. Ucraina este în doliu, dar continuă cu hotărâre lupta pentru pace”, a declarat președintele. „Toți cei implicați în actul de cinic de terorism de o asemenea amploare trebuie să fie neapărat pedepsiți. Ucraina are nevoie de pace”, a adăugat șeful statului.

#2. Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, a declarat că moartea militarilor ucraineni din avionul IL-76, bombardat în această noapte de către teroriști, l-a șocat.

Amintim că în această noapte, la ora 01:10, în timpul aterizării în aeroportul din Luhansk, împușcat dintr-un complex de rachete antiaeriene, a fost doborât un avion militar ale Forțelor Armate ale Ucrainei. La bordul avionului se aflau nouă membri ai echipajului și 40 de militari. Nu a supraviețuit nimeni. Procuratura a deschis un dosar penal confirm articolului “atac terorist”.

#3. Kernes planifică revenirea în țară pe 17 iunie. Pe 28 iunie, Ghenadie Kernes a fost împușcat în spate și transportat de urgență la spital, unde a fost operat imediat. În aceeași zi după operație Kernes a zburat spre Israel pentru un curs de reabilitare.

#4. 12 sate din estul Ucrainei au rămas fără apă, din cauza atacurilor teroriste din oraș. Săptămâna trecută într-unul din canalele de canalizare din regiunea Semenovka a fost distrus de materialele explozive folosite în timpul luptelor antiteroriste. Din cauza atacurilor și bombardamentelor continue reparația canalelor de canalizare este imposibilă actualmente.


#5. În Mariupol, într-un automobil au fost găsite două cadavre arse. Motivul incendierii și a decesului victimelor sunt în examinare.

#6. În Mariupol a fost împușcat un automobil ce transporta militarii de frontieră. Trei persoane au decedat, alte patru sunt grav rănite.

#7. În Luhansk, în jurul orelor 02:00 noaptea, a fost observată de camerele de luat vederi, o coloană de automobile blindate intrând în oraș. Autoritățile sunt convinse că în automobile se aflau teroriști. Amintim că Departamentul de Stat din SUA a învinuit Rusia de faptul că ajută teroriștii, livrându-le tancuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *