Tinerii specialiști pot merge la un training gratuit în Suedia

Nanowires-Are-Better-At-Making-Electricity-From-Sunlight-Current-Research-at-Lund-University
Foto:Universitatea din Lund, Suedia PC: ayyati.com

Institutul Suedez invită tinerii profesioniști să aplice pentru participare la un curs de instruire, la Universitatea din Lund, în Suedia. Tematica training-ului este creșterea transparenței în sistemul de guvernare și controlul instituțiilor guvernamentale.

Academia de vară pentru tinerii profesioniști va reuni 30 de participanți din patru țări: Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina, între 22 septembrie – 3 octombrie, 2014.

Despre program

Programul are scopul de a construi gradului de conștientizare, capacitate și rezistență în practica de guvernare în țările membre ale Parteneriatului Estic. Cursul de instruire își propune de a consolida tinerii profesioniști și capacitățile lor individuale pentru a forma o structură de guvernare modernă.

Participanții vor avea posibilitatea de a-și extinde propriile rețele de contact și vor putea să-și aducă în proiect propriile idei, experiențe și provocări. Programul include, de asemenea, posibilități de a participa la follow-up-uri și ateliere de lucru tematice.

Cine poate aplica?

Programul este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 25 și 35 ani, care sunt deja angajați în structurile de stat sau sunt studenți la masterat în științe politice, administrație publică, jurnalism sau economie. Participanții trebuie să cunoască limba engleză, care va fi limba de lucru a seminarului.

Pot aplica cetățenii Moldovei, Belarusului, Georgiei și Ucrainei.

Beneficii:

Participarea în cadrul programului este absolut gratuită. Organizatorii vor acoperi mesele, cazarea și cheltuielile de călătorie.

Cum să aplici?

Aplicația se face electronic și include următorii pași?

#1. Pregătește o scrisoare de motivare, conform modelului propus.
#2. Pregătește-ți CV-ul, în format EuroPass, de maximum trei pagini.
#3. Elaborează o scrisoare de referință, conform modelului propus.
#4. Elaborează un proiect care va descrie o problemă identificată în țara ta, care nu va fi mai mare de două pagini. Model de proiect, găsești aici.
#5. Completează formularul de aplicare, la care vei atașa celelalte acte necesare.

Termenul limită de aplicare este 3 august, 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *