Consumul de tutun și alcool la vârstă fragedă afectează dezvoltarea mentală

8176.youth_drinking_wideweb__470x314-0.gk3huu
Foto:PC: zbp.ru

Adolescenții care consumă alcool şi produse de tutun pot deveni dependenți de aceste vicii, iar daunele cauzate sunt evidente. Consumul de tutun şi alcool la vârstă fragedă duce la deficienţe de comportament şi întârzieri în dezvoltarea mentală.

Directorul Dispensarului Republican de Narcologie, Mihai Oprea, a declarat pentru IPN că statisticile din ultimii ani în ceea ce privește consumul de tutun şi alcool în rândul minorilor sunt alarmante. Mulţi încep să consume alcool şi ţigări încă de pe băncile şcolii. Anual, la Dispensarul Republican de Narcologie parvin adresări din partea părinţilor şi a cadrelor didactice, care sesizează un comportament deviant manifestat de către copii ca rezultat al consumului de alcool şi a produselor din tutun.

Potrivit Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, de la începutul vacanţei de vară, în vizorul Poliţiei au ajuns 30 de cazuri de comercializare a băuturilor alcoolice şi a produselor de tutun către minori. În toate cazurile agenţii economici au fost amendaţi contravenţional, dar au fost şi părinţi care au trebuit să achite amendă de 400 de lei pentru că au lăsat fără supraveghere copiii minori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *