(video) Rafael Nadal a câștigat al 9-lea titlu la Roland Garros

TENNIS – INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014
Foto:Rafael Nadal și celebra sa poză pentru sesiunea foto de după meci. PC: <a href="http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/galleries/2014-06-08/201406081402252094733.html" target="_blank">PHILIPPE MONTIGNY / FFT</a>

Spaniolul Rafael Nadal a câștigat al 5-lea titlu consecutiv la Roland Garros, al 9-lea la acest turneu, ceea ce reprezintă recordul absolut de la French Open.

Rafa l-a învins în finala din 8 iunie 2014 pe sârbul Novak Djokovic cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, 6-4.

Imediat după ce Nadal a obținut brake-ul decisiv, acesta a căzut la pământ, pe zgura de pe Cortul Philippe Chatrier.

 

Nadal realizând că a obținut din nou titlul de la French Open. PC: Eurosport
Nadal realizând că a obținut din nou titlul de la French Open. PC: Eurosport

Este al 14 titlu de Mare Șlem câștigat de tenismanul spaniol de 28 de ani, cu doar 3 mai puține decât Roger Federer, care deține recordul mondial la acest capitol.

După meci, liderul ATP a declarat: „În astfel de meciuri fiecare moment e crucial. Jocurile împotriva lui Novak este întotdeauna o provocare, am pierdut împotriva sa în ultimile 4 ocazii. Îmi pare rău, merita să câștige astăzi acest turneu.”

 

Novak Djokovic (stânga) cu trofeul de locul 2 și Rafael Nadal (dreapta) cu trofeul de campion. PC: CORINNE DUBREUIL / FFT
Novak Djokovic cu trofeul de locul 2 și Rafael Nadal cu trofeul de campion. PC: CORINNE DUBREUIL / FFT

Novak Djokovic despre victoria lui Nadal: „Felicitări Rafa, este incredibil să câștigi acest turneu de 9 ori. A fost o zi emoționantă. Am încercat din toate puterile și capacitățile, dar Rafa a fost cel mai puternic de pe cort.”
„Acest trofeu nu este pentru noi în acest an, dar vom încerca iar și iar,” a încheiat Novak, în adresarea sa către echipă.

Astfel, spaniolul își menține poziția de lider în clasamentul ATP, în timp ce Novak Djokovic își întărește poziția secundă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *