Premierul Leancă se va întâlni cu președintele Franței, François Hollande

646×404
Foto:PC: Adevarul.ro

Premierul Iurie Leancă se va afla în vizită la Paris, în perioada 16-17 iunie, unde se va întâlni cu președintele francez François Hollande.

Prim-ministrul Iurie Leancă se va afla în vizită la Paris, în perioada 16-17 iunie, unde se va întâlni cu președintele francez François Hollande.

Oficialii vor discuta despre perspectiva europeană a țării noastre, despre situația din regiune în contextul crizei ucrainene și despre cooperarea bilaterală. Un accent puternic va fi pus pe atragerea investițiilor străine în economia moldovenească.

Premierul Iurie Leancă susține că relaţiile cu statul francez reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a Moldovei, întrucât Franţa e una dintre ţările fondatoare ale UE.

Iurie Leancă și François Hollande au avut o întrevedere pe 29 noiembrie 2013, în timpul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Atunci, președintele francez a declarat că țara sa susține procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Totodată, François Hollande s-a pronunțat pentru intensificarea contactelor bilaterale, subliniind că cea mai bună cale pentru apropierea de comunitatea europeană e fortificarea relațiilor comerciale şi economice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *