(foto) 10 locuri pe care Igor Corman le poate vizita în Italia

canals-of-venice-italy
Foto:PC: onebigphoto.com

Igor Corman întreprinde, în perioada 9-10 iunie, o vizită de lucru în Italia. #diez a făcut o selecție de zece atracții turistice pe care Preşedintele Parlamentului ar putea să le viziteze acolo.

#1. Colosseum din Roma

Colosseumul din Roma este un amfiteatru construit în formă ovală și este cu siguranță una dintre cele mai recunoscute structuri romane în lume. Inițial cunoscut sub numele de Amfiteatrul Flavian, monumentul a fost, de asemenea, cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman.

 

PC: en.wikipedia.org
PC: en.wikipedia.org

 

#2. Canalele din Veneția

Veneția este cel mai bine cunoscută pentru canalele și căile sale navigabile care sculptează orașul asemenea unor vene. Canalul Grande din Veneția este cel mai important canal în oraș. Canalele din Veneția oferă turistilor o șansă de a utiliza taxiurile de apă private sau autobuze de apă publice pentru a explora acest oraș minunat.

 

PC: onebigphoto.com
PC: onebigphoto.com

 

#3. Turnul din Pisa 

Turnul din Pisa este una dintre cele mai populare structuri nu doar în Italia, ci în întreaga lume. Deși turnul nu a fost destinat să fie construit strâmb, anume acestui detaliu i se datorează faima mondială. Chiar dacă turnul este închis tuturor pentru toate vizitele publice, aspectul său exterior nu încetează să atragă turiști din toate țările lumii.

 

PC: mirror.co.uk
PC: mirror.co.uk

#4. Peștera Albastră

Grotta Azzurra este o peștera mare situată în regiunea Capri, Italia. Peștera prezintă nuanțe uimitoare sclipitoare de albastru în apă, datorită faptului că lumina soarelui trece prin cavitatea de sub apă. Peștera iluminată atât de neobișnuit servește ca o destinație turistică populară încă din anii 1930.

 

PC: toursofcapri.com
PC: toursofcapri.com

 

#5. Portofino

Portofino este un sat pitoresc de pescari situat în Genova. Numeroase vizite ale celebrităților i-au adăugat popularitate acestui sat. Portul aglomerat al orașului este plin de viață și activitate turistică pe cea mai mare perioadă a anului.

 

PC: mosintour.ru
PC: mosintour.ru

 

#6. Pompei

Pe lângă menționarea acestuia în documentarul semnat de Pink Floyd, Pompeii este mult mai renumit sub denumirea ”Orașul Morților”. Erupția vulcanului Vezuviu din anul 79 î.e.n. a transformat orașul în cenușă. Timp de 1.500 de ani nu se găsea nici o urmă a fostului oraș, acesta fiind redescoperit abia în 1.599. Astăzi orașul Pompei face parte din Patrimoniul Universal al UNESCO, și se bucură de atenția turiștilor de mai bine de 250 de ani.

 

PC: travelthruhistory.tv
PC: travelthruhistory.tv

 

#7. Coasta Amalfi

Coasta Amalfi este o regiune extinsă a Italiei, cunoscută mai mult ca provincia Salerno. Mai mult, această coastă face parte din Patrimoniul Cultural Universal al UNESCO.

 

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

 

#8. Galeria Uffizi

Galeria Uffizi din Florența este unul din cele mai vechi și cele mai bogate muzee de artă, renumit nu numai în Italia, ci în întreaga Europă. Galeria găzduiește lucrările unor artiști, precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Duccio, și alții.

 

PC: florence-tickets.com
PC: florence-tickets.com

 

#9. Bazilica Sfântului Petru 

Bazilica Sf. Petru este situată în orașul istoric sfânt – Vatican. Biserica are o arhitectură renascentistă târzie și servește drept atracție turistică majoră în Italia. Arhitecți de renume, cum ar fi Michelangelo, Donata Bramante, Gianlorenzo Bernin și mulți alții, au lucrat la construcția acestei biserici.

 

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

 

#10. Capela Sistină

Capela Sixtina e cea mai cunoscută capelă din Palatul Apostolic din Vatican, care este, de asemenea, reședința oficială a Papei. Aceasta capela poate fi considerată, probabil, una dintre cele mai bune lucrări ale lui Michelangelo, dar însă tot lucrând aici, artistul și-a pierdut vederea.

 

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *