(foto) Cele mai spectaculoase plaje cu nisip negru din lume

vik-water
Foto:Plaja Vik PC: spreephoto.de

Când te gândeşti să pleci în vacanţă sau pur şi simplu să evadezi, probabil că eşti tentat(ă) să alegi o destinaţie călduroasă, cu plaje pustii, cer albastru şi oameni prietenoşi. Însă, niciodată nu te-ai gândit cât de minunate ar putea fi plajele cu nisip negru.

Plajele cu nisip negru chiar există, iar cele mai spectaculoase se află în Hawaii, deşi Plaja Vik din Islanda este și ea un fenomen, conform one.ro.

Honokalani (Maui) este localizată în Parcul National Wainapanapa. În jurul plajei se află stânci de lavă, iar nisipul este acoperit de pietricele din lavă. Totodată, turiștii pot explora peșterile marine.

 

Honokalani (Maui) PC:  dsphotomaui.photoshelter.com
Honokalani (Maui) PC: dsphotomaui.photoshelter.com

Plaja Waianapanapa s-a format de-a lungul timpului prin ciocnirea valurilor de rocile vulcanice aflate la mal. Plaja oferă o vedere spectaculoasă, iar turiștii se pot bucura de înot și scufundări în timpul verii, însă pot explora, totodată, peșterile marine sau podurile naturale din stâncă.

 

Waianapanapa PC: fodors.com
Waianapanapa PC: fodors.com

Kaimu, Hawaii, este o altă plajă cu nisip negru pe care nu trebuie s-o ratezi. În anii ’90, plaja a fost acoperită de un strat gros de lavă, motiv pentru care oamenii au început recent să planteze palmieri și flori pentru a readuce la viață plaja. Înotul nu este recomandat din cauza curenților puternici.

 

 Kaimu, Hawaii PC: en.wikipedia.org
Kaimu, Hawaii PC: en.wikipedia.org

Lost Coast, California. Este un loc mai puțin frecventat de oameni, însă este perfect pentru pasionații de cățărări sau pentru fotografi. Fiind înconjurată de munți, plaja este de o frumusețe extremă, chiar dramatică.

 

 Lost Coast, California PC: thenakedhero.com
Lost Coast, California PC: thenakedhero.com

Plaja Oneuli este una dintre cele mai puțin frecventate plaje din Hawaii, însă te poți bucura de nisipul fin, înot, scufundări sau pescuit. De menționat că nisipul devine foarte fierbinte în zilele însorite.

 

Oneuli PC: nature-pictures.info
Oneuli PC: nature-pictures.info

Plaja Polulu este probabil una dintre cele mai mici din Hawaii, având o priveliște spectaculoasă către Munții Kohala. Din păcate, înotul sau scufundările nu sunt recomandate din cauza curenților puternici, însă panorama merită cu siguranță.

 

Polulu PC: lovingthebigisland.wordpress.com
Polulu PC: lovingthebigisland.wordpress.com

Punaluu (Hawaii) este cea frumoasă plajă cu nisip negru din lume. Nisipul negru care înconjoară insula s-a format în urma erupției vulcanilor a căror lavă a curs în mare, iar apoi s-a răcit și sfărâmat. Dacă plănuiești să înoți, trebuie să ai mare grijă la stâncile din apă. De asemenea, este ilegal să iei nisip negru de pe plajă.

 

 Punaluu (Hawaii) PC: commons.wikimedia.org
Punaluu (Hawaii) PC: commons.wikimedia.org

Plaja Vik, Islanda. Se află într-un sătuc ce poartă același nume, în partea de sud a Islandei. Deși ai fi tentat să crezi că nu în Islanda găsești cele mai frumoase plaje din lume, plaja Vik este considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase la nivel mondial. Deși clima nu îți va permite să faci plajă, regiunea Vik este o încântare pentru ochi.

 

Plaja Vik PC: spreephoto.de
Plaja Vik PC: spreephoto.de

Plaja Kehena, Hawaii. Dacă plănuiești să mergi în vacanță cu copiii, acesta nu este locul ideal din cauza nudiștilor care frecventează plaja, deși nudismul este interzis în Hawaii. În schimb, aici vei avea șansa să vezi delfini, să înoți alături de ei dacă curenții nu sunt prea puternici sau pur și simplu să lenevești la soare.

 

Kehena, Hawaii PC: archives.starbulletin.com
Kehena, Hawaii PC: archives.starbulletin.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *