BAC 2014: La primul examen de bacalaureat 12 elevi au fost dați afară

Econ2
Foto:PC: stu.edu

12 elevi au fost daţi afară de la primul examen de Bacalaureat din acest an. Elevii au fost prinşi în timp ce copiau. Anunţul a fost făcut de către şeful Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală.

Potrivit acestuia, la nivel general, elevii s-au purtat onest, iar cadrele didactice au dat dovadă de responsabilitate respectând regulile, transmite Publika.md.

„Atmosfera a fost calmă. A fost un examen onest cu tineri care au venit cu responsabilitate. 12 elevi au fost dați afară pentru că au fost prinși cu copiuţe și telefoane mobile. Cazurile au avut loc la cinci centre din diferite zone din ţară. Unele cazuri au fost depistate de asistenți, altele de detectorul de metale”, a declarat şeful Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală.

Candidații care au fost prinşi copiind la examenul de astăzi nu vor mai avea posibilitatea să susţină alte examene în acestă sesiune. Astfel, aceştia vor trebui să susţină repetat examenele în vara anului viitor.

Reamintim că astăzi, 4.348 elevii alolingvi au susținut primul examen din sesiunea de bacalaureat 2014. Candidații au scris proba la limba şi literatura română, în 68 centre de bacalaureat.

Vineri, 6 iunie curent, elevii din clasa a XII-a vor susține examenul la limba de instruire. În această probă vor fi antrenaţi toți cei 27.604 candidaţi admişi de către Consiliile profesorale ale instituţiilor de provenienţă și cei peste 6 mii restanțieri din sesiunile anterioare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *