Primul congres Mondial al Probațiunii va fi organizat în octombrie

Untitled 2
Foto:Willem van der Brugge, în cadrul unei viizter la Chișinău. PC: privesc.eu

Secretarul general al Organizației Europene pentru Probațiune, Willem van der Brugge, a anunțat despre organizarea primului Congres Mondial al Probațiunii din luna octombrie a acestui an.

În contextul realizării reformei în sistemului judecătoresc, reprezentantul Organizației Europene pentru Probatiune, Willem van der Brugge, a susținut o conferință de presă la Ministerul Justiției din Republica Moldova.

Oficialul european a accentual faptul că în luna octombrie va avea loc primul Congres Mondial al Probațiunii, la care va participa și Republica Moldova. De asemenea, el a subliniat importanța probațiunii în statele democratice.

Moldova va prezenta dezvoltarea probațiunii la acest Congres în fața a mai mult de 60 de state. “Acest fapt semnifică că serviciul probațiunii în Republica Moldova va fi adus nu doar la nivel european, dar și la nivel mondial”, Vladimir Popa.

Anterior, Vladimir Grosu a declarat că „MJ a inițiat deja prin Strategia de Reformă a Sectorului Justiției câteva măsuri care vizează drepturile omului în penitenciare. Cu toate acestea R. Moldova are nevoie de expertiză  și asistență internațională pentru a ameliora condițiile de detenție”.

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *