Rockul nu este un mod de viață. Rockul este viață

IMG_5340
Foto:Gândul Mâței pe scena festivalului „Rock’n Haret”

La 28 mai, curent, în cadrul liceului „Spiru Haret”, s-a desfășurat un grandios concert dedicat finisării anului de învățământ – „Rock’n Haret”.

„Rock’n Haret” este o inițiativă a Senatului Elevilor „Spiru Haret” care presupune organizarea la fiecare sfârșit de an academic a unui festival rock cu participarea unor nume de rezonanță ale muzicii autohtone. Primele două ediții au adunat peste 1000 de elevi din diferite licee ale capitalei. La primele două ediții invitați speciali au fost cei de la Alternosfera care au încins atmosfera la maxim, iar anul acesta Ie-au delectat auzul trupa Gândul Mâței.

 

Rock'n Haret
Rock’n Haret

Organizatorul, dar și Președintele Senatului Elevilor „Spiru Haret”, Adrian Bratu a menționat că prin intermediul acestui eveniment încearcă să le ofere elevilor muzică bună și să reconfirme statutul de top a liceului unde își face studiile. Administrația liceului și Asociația „Spiru Haret” au fost acei care au adus un suport considerabil în organizarea și desfășurarea acestui festival de muzică rock.

 

Adrian Bratu
Adrian Bratu

Fondatorul acestui festival inedit este Dan Mocanu. Ideea a generat de la elevii liceului „Spiru Haret” în urma unui sondaj de opinie efectuat în cadrul instituției de învățământ. Prin intermediul acestui concert dorim să le oferim elevilor un mediu în care să-și dezlănțuie emoțiile la sfârșit de an școlar, a conchis Dan.

 

Dan Mocanu
Dan Mocanu

Rock’n Haret a fost deschis de către formația rock a liceului „Spiru Haret” care a încins atmosfera la maxim. Această trupă este formată din tineri liceeni pe care îi unește pasiunea pentru rock.

Din componența trupei fac parte:

Dan Pădure – Vocal
Vadim Pavlov – Chitară
Marius Orehovschi – Chitară
Victor Streleț – Bas
Dumitru Garaz – Tobe

 

Trupa rock a Liceului „Spiru Haret”
Trupa rock a Liceului „Spiru Haret”

Dan Pădure, vocalistul trupei ne-a deschis micile taine legate e fondarea formației, dar și ce planuri pe viitor au.
Dan Pădure: Trupa noastră a apărut de la o pasiune comună pentru chitară. În 2013 am participat în cadrul Festivalului Chitarelor, unde am fost apreciați și ne-am gândit că merită să continuăm ceea ce facem cu adevărat bine. Într-o glumă am decis să participăm la deschiderea Rock’n Haret-ului și sperăm ca publicul să ne aprecieze eforturile și muzica pe care o facem. Părinții sunt cei care ne susțin, dar și banii de buzunar îi investim în trupa noastră.

 

Dan Pădure
Dan Pădure

Gândul Mâței este trupa care a scris istorie în muzica rock de la noi. Pe muzica lor au crescut zeci de generații și s-au cultivat sute de caractere. Liceeni îi așteptau cu sufletul la gură și se citea entuziasmul pe fețele chinuite după un an școlar. Au încins atmosfera la propriu pe tot parcursul serii.

 

Gîndul Mîței
Gândul Mâței

Solistul trupei Gândul Mâței, Nicu și-a făcut studiile în cadrul liceului Gheorghe Asachi și se mândrește cu asta, chiar dacă nu se organizează astfel de evenimente și acolo. Nicu este plăcut surprins de un val nou de liceeni și de inițiativele acestora. Rockul este nu este atât un stil de muzică cât un stil de viață, diferit de celelalte. Cei care ascultă acest gen de muzică pot fi numiți persoane deosebite. Ori rockul își are un loc aparte în viața celor ce ascultă și interpretează acest gen. Ultimul sunet Nicu îl sărbătorea simplu, ca orice elev din acea perioadă. Absolvenților, dar și tuturor elevilor le dorește o vacanță plăcută și să nu uite că rockul este viață.

 

Nicu Țărnă
Nicu Țărnă

A fost o seară fantastică și încărcată cu emoții pozitive. Tinerii s-au distrat la maxim și așteaptă cu sufletul la gură următoarea ediție, dar până atunci succes la BAC și o vacanță frumoasă să aveți.

 

Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Rock’n Haret
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *