Top știri din 28 mai

collage_top.jpg
Foto:Cele mai accesate articole publicate pe #diez pe 28 mai 2014. PC: colaj #diez

Cum ar vota tinerii, ziua ușilor deschise în centrele de BAC, redeschiderea Circului și drumuri mai sigure pentru pietoni în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 28 mai 2014.

#1. Votul Tinerilor: Cum ar arăta Parlamentul dacă ar vota doar tinerii

Campania electorală este după colț, iar noi, cei de la echipa #diez, vrem să vedem care este pulsul tinerilor până la campanie. Am analizat rezultatele Barometrului de Opinie Publică din aprilie 2014 și am selectat doar datele oferite de către tinerii cuprinși între vârsta de 18-29 ani.

#2. Soluții practice pentru ca pietonii din Chișinău să se simtă în siguranță

Victor Chironda, antropolog care își scrie unele din observații și oferă soluții de îmbunătățire a unor probleme sociale pe blogul său, vine cu o soluție despre cum s-ar putea face ca pietonii să se simtă mai în siguranță la traversarea străzilor în Chișinău.

#3. După un antract de un deceniu, Circul din Chișinău își redeschide ușile cu un show spectaculos

Astăzi, 28 mai, după o pauză de mai bine de 10 ani, în cadrul unei conferințe de presă a fost inaugurată Arena Mică a Circului de Stat din Chișinău.

#4. Postul de televiziune Muz TV își încetează activitatea

Postul de televiziune muzicală Muz TV Moldova își sistează activitatea. La sfârșitul lunii mai acesta se va închide, 31 mai fiind ultima zi de emisie.

#5. Festivalul Medieval se amână pentru sfârșitul lunii iunie

Primul Festival Medieval din Moldova ce trebuia să se desfășoare în perioada 31 mai – 1 iunie se amână pentru sfârșitul lunii iunie.

#6. BAC 2014: 1 iunie – Ziua ușilor deschise în centrele de bacalaureat pentru elevi și părinți

În ziua de 1 iunie curent, va fi organizată Ziua ușilor deschise în centrele de bacalaureat din țară pentru candidați și părinții acestora. Președintele sau secretarul centrului de bacalaureat vor informa încă o dată elevii despre modul de desfășurare a examenului, obiectele ce pot fi aduse de candidați în sălile de examen etc.

#7. Impresiile delegaților Moldovei de la cea mai mare conferință globală pentru tineri din Sri Lanka

Printre cei 1500 de participanți ai celei mai mari conferințe globale pentru tineri din Colombo, Sri Lanka, s-au regăsit și opt tineri moldoveni. Echipa #diez a discutat cu câțiva dintre aceștia despre ce a însemnat experiența în sine și rolul delegației Republicii Moldova la această conferință.

#8. Familiile din Chișinău sunt invitate să găzduiască elevi americani în vacanța de vară

Dacă ești dornic de a face un schimb de experiență cu elevi americani, ai ocazia acum să-i ajuți să învețe limba rusă, găzduindu-i la tine acasă. Dacă ești din Chișinău, convinge-ți familia de a fi gazdă în perioada de vară pentru elevi care vin din SUA, pentru un program de învățare a limbii ruse.

#9. Sunt anunțate posibile deconectări de lumină în Chișinău

Furnizorul de energie electrică anunţă că joi, 29 mai, vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice.

#10. Goldman Sachs a prezis câștigătoarea Campionatului Mondial de Fotbal 2014

Campionatul Mondial de Fotbal este foarte aproape și reprezintă în sine un eveniment mare. De aceea, Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume a anunțat predicțiile sale referitor la Mondial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *