Tu ştii al câtelea om de pe planetă eşti?

646×404
Foto:Tu al câtelea ai fost la număr? PC: Adevărul

Lumea a depăşit pragul de 7 miliarde de locuitori şi merge spre 10 miliarde, dar te-ai întrebat al câtelea om ai fost pe Pământ? Acum, poţi afla uşor. La fel poţi afla că Moldova e ţara care pierde cei mai mulţi locuitori de pe Terra.

Populaţia, pe măsură ce se apropie anul 2050, se apropie de atingerea numărului de 10 miliarde de locuitori. BBC are o unealtă foarte interesantă pe care o actualizează în mod constant cu noi date care îţi arată unde anume te poziţionezi, scrie adevărul.ro. Instrumentul este bazat pe date furnizate de ONU.

Spre exemplu, eu sunt locuitorul cu numărul care se poate vedea în poza ataşată articolului. Iar înaintea mea au trăit (şi murit) aproximativ 80,5 miliarde de oameni. După ce îţi introduci data de naştere, poţi alege şi o ţară – de preferat cea în care locuieşti – pentru a primi date exacte. Potrivit contorului plasat pe site aflăm că Moldova pierde circa 100 de locuitori pe zi, iar Qatar este în creştere. În Moldova se nasc în fiecare oră 5 de copii, mor 6 de oameni, iar alți 4 emigrează.moldova

În final, mai poţi descoperi că în Japonia speranţa de viaţă atinge cele mai înalte culmi. Pe cât de culmi sunt acolo, pe atât de văi sunt în Africa, unde este bine dacă speri să prinzi primii 50 de ani de viaţă.

Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică din Moldova, durata medie a vieții pentru anul 2012 a fost de 71,1 ani, respectiv la bărbaţi – 67,2 şi la femei – 75,0 ani. Numărul decedaţilor în anul 2012 a fost de 39.560 persoane, iar rata mortalităţii generale a constituit 11,1 decedaţi la 1.000 locuitori, cea ce constituie circa 127 decese per zi.

Taguri: #ONU
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *