(grafic) Noaptea Muzeelor 2014 a atras de două ori mai mulți vizitatori în acest an

IMG_7719noaptea-muzeilor
Foto:PC: Locals.md

În 2014 Noaptea Europeană a Muzeelor pentru prima dată a fost organizată sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Prin această acţiune instituţia şi-a propus ca obiectiv major extinderea evenimentului la nivel de ţară şi cooptarea în organizarea şi desfăşurarea acestuia a diverselor instituţii de profil – teatre, biblioteci, instituţii muzicale şi altele. Muzeele din Republica Moldova au participat al nouălea an consecutiv la această manifestare de amploare, reuşind să atragă la ediţia din acest an un public foarte mare şi divers.

Astfel, principalele instituţii muzeale din subordinea Ministerului Culturii: Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei, Muzeul Naţional de Artă a Moldovei, au înregistrat un număr record de vizitatori, în total de 43.622 persoane, cu 55,7 % mai mult faţă de ediţia anului 2013 (24.335 mii).

 

Numărul total de vizitatori la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei a fost de 18.222, cu 34,9% mai mult decât în anul 2013. Aproximativ 70% din publicul vizitator care a participat la eveniment au fost tineri până la 25 de ani. Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a Moldovei a înregistrat un număr de vizitatori de 14.900, aproximativ de trei ori mai mult faţă de anul trecut, iar totalul de vizitatori la Muzeul Naţional de Artă a Moldovei a fost de 10.500, cu 44% mai mult faţă de 2013.

Anul acesta Ziua Internaţională a Muzeelor a luat amploare şi în teritoriu. Astfel, 12 raioane au anunţat organizarea şi desfăşurarea a peste 60 de acţiuni publice prilejuite acestei sărbători, printre care: Ungheni, Orhei, Nisporeni, Bălţi, Teleneşti, Râşcani, Călăraşi, Leova, Anenii-Noi, Ştefan-Vodă, Hânceşti, Glodeni, Comrat. Iar în 7 localităţi (Bravicea, Palanca, Hogineşti, Săşeni, Vălcineţ din raionul Călăraşi şi Gura-Bâcului, Hârboveţ din raionul Anenii-Noi) muzeele locale au organizat acţiuni în noaptea de 17 spre 18 mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *