Moldova ocupă locul 3 în Europa după rata divorţurilor

divort
Foto:Moldova în comparaţie cu ţările din Europa după rata divorţurilor PC: Bloguvern

Pentru anul 2012, în Moldova, la 100 de căsătorii reveneau cca. 44 de divorțuri. În anul 1980 de exemplu, această cifră a fost doar de 24 de divorțuri.

Moldova este unul din lideri în Europa în ce priveşte numărul de divorțuri ce revin la 1000 de locuitori, informează Artiom Maister, sociolog în Bloguvern. Astfel, în Moldova, la 1000 de locuitori revin 3 divorțuri, pe cînd media statelor UE este de 2 divorțuri. Liderul absolut după acest indicator este Rusia, unde această cifră este de 4,5.

1
Rata divorţurilor în Europa PC: Bloguvern

Cauza divorţurilor

Studiile din domeniu arată că există un șir de factori care măresc riscul divorțului. Printre ele se enumeră: căsătoriile timpurii (sub 20 ani), nașterea copilului pînă la căsătorie, nivelul jos de studii al soților, situația financiară proastă a familiei etc. În țara noastră, familiile se destramă în special din cauza problemelor financiare, a lipsei locuinței, migrației de muncă, infidelităţii, incompatibilităţii emoționale etc.

2
Cei mai mulţi divorţează în primii 5 ani ai căsătoriei PC: Bloguvern
3
Dinamica divorţurilor în Moldova PC: Bloguvern
4
Scade atât numărul căsătoriior cât şi numărul total al divorţurilor PC: Bloguvern

Statisticile oficale însă ne arată că divorțurile cuplurilor cu copii minori constituie doar 8,6% din totalul divorțurilor. Și în plus la toate, studiile din domeniu arată clar că copiii din familiile divorțate sunt mai disciplinați, responsabili și stabili psihic, în comparație cu copiii din familiile nefericite (cei mai dezvoltați sunt copiii din familiile fericite).

Sursa: Artiom Maister, Bloguvern

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *