Igor Corman a făcut totalurile activițății Parlamentului

corman 2
Foto:Igor Corman a făcut bilanțul după 45 de zile în noua funcție. PC privesc.eu.

Președintele Parlamentului consiseră că după depășirea crizei politice există o mai bună cooperare în cadrul majorității parlamentare. Declarația a fost făcută în cadrul briefingului privind rezultatele sesiunii de primăvară-vară a Legislativului.

Igor Corman susține că astăzi sunt 45 de zile de când a fost ales președinte a Parlamentului, iar în această perioadă au fost 38 de ședințe și au fost adoptate 218 acte legislative: ,,Nu a fost o sesiune ușoară, având în vedere că am trecut printr-o criză profundă, dar după 30 mai consider că avem o cooperare buna în cadrul majorității parlametare”, susține acesta.

Totalurile activității au fost structurate în trei categorii:
– activitatea legislativă;
– consolidarea autorităților publice;
– agenda europeană.

Speakerul susține că în cadrul activității legislative sunt anumite carențe, deși s-au depus efoturi pentru depășirea acestora: ,,Am venit cu inițiativa să avem ședințe comune între legislativ și Executiv, iar acestea ne-au permis să fixăm care sunt prioritățile perioadei următoare”.

De asemenea, acesta a mai declarat că s-a pus accentul pe cooperarea cu opoziția: ,,Este de datăria noastră să ne arătăm deschiși față de opoziție și să-i implicăm și pe ei în procesul de luare a deciziilor. Amintesc despre Declarația adoptată vizavi de conflictul transnistrian, la care am lucrat împreună”.

În contextul consolidării autorităților publice președintele a efectuat mai multe vizite la acestea pentru a avea claritate și pentru a cunoaște situația la momentul actual. Președintele susține că combaterea corupției și  reformele în acest sens sunt primordiale.

Ce ține de agenda europeană, Corman a menționat că urmează parafarea Acordului de asociere la Summitul de la Vilnius, iar mai apoi se aștepată liberalizarea regimului de vize până la finele anului 2014. Următoare vizită a președintelui Parlamentului va fi la București cu omologul acestuia.

Reamintim că Igor Corman  a fost învestit în funcție la sfârșitul lunii mai, atunci când Iurie Leancă a primut votul de încredere din partea Parlementului și s-a format noul Guvern.

Sursa: privesc.eu.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *