Rusia cere amânarea referendumului din sud-estul Ucrainei

putin
Foto:Președintele OSCE și Președintele Rusiei PC: AFP Photo/Sergei Karpukhin

Federaţia Rusă cere amânarea referendumului de pe 11 mai de la Luhansk şi Doneţk şi organizarea acestuia la un alt termen. Motivul ar fi crearea condiţiilor necesare organizării referendumului.

Despre acest lucru a anunţat, astăzi, Vladimir Putin după întrevederea pe care a avut-o cu şeful OSCE și președintele Elveției, Didier Burkhalter.

De asemenea, potrivit Publika, liderul de la Kremlin a vorbit pentru prima dată despre legitimitatea alegerilor prezidenţiale din Ucraina programate pentru 25 mai. Potrivit lui Putin, aceste alegeri sunt un pas spre stabilizarea situaţiei din Ucraina, însă ele trebuie să fie însoţite şi de anumite garanţii privind modificarea Constituţiei Ucrainei, dar şi a asigurării drepturilor minorităţilor. Totodată, Vladimir Putin a anunţat că forţele militare masate la graniţa cu Ucraina au fost retrase în unităţile lor.

Presa din Ucraina scrie că teroriştii din Sloviansk sunt persoane sub influenţa alcoolului şi drogurilor. Despre aceasta relatează un corespondent al portalului “Glavnoe”, care a intervievat o familie ce a părăsit oraşul din cauza situaţiei instabile, scrie unian.net.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *