La Comrat se învaţă greaca

john1118greekwordle
Foto:La Comrat vor apărea cursuri facultative de limbă greacă. PC: 5ptsalt.com

O delegaţie a Universităţii Aristotel din oraşul Thessaloniki, Grecia, s-a aflat în vizită în UTA Gagauz-Yeri. Se pare că găgăuzii ar putea începe să vorbească în curând limba greacă.

ValeriIanioglo  Potrivit prim-viceguvernatorului autonomiei găgăuze, Valeri Ianioglo, interesul profesorilor şi studenţilor din Thessaloniki pentru cultura găgăuză  este salutabil. “Avem multe în comun, în Grecia sînt stabiliţi cu traiul mulţi băştinaşi de-ai noştri, ne uneşte o religie. Sperăm ca împreună să reanimăm Centrul de cultură elenă din cadrul Universităţii din Comrat”, a menţionat Ianioglo.

 

La rîndul său, Liubovi Tcaci, prorector al instituţiei nominalizate, a specificat că în scopul aprofundării studiilor lingvistice la Universitatea din Comrat au fost deschise centre culturale ale altor state, inclusiv Grecia. Anterior, cursuri facultative de limbă greacă puteau face elevi din toată regiunea. Mulţi dintre cei care au studiat această limbă, au reuşit să fie înmatriculaţi în instituţii de învăţămînt din Grecia şi Cipru.

Membrii delegaţiei elene au luat cunoştinţă de condiţiile şi programele de instruire ale Universităţii din Comrat şi au dat asigurări că vor ajuta cu materiale didactice colegii găgăuzi.

Sursa: moldpres.md

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *