Un jurnalist american și traducătorul său eliberați de teroriștii din Sloviansk

1399030000-6327
Foto:Teroriștii din Sloviansk au eliberat o parte din jurnaliștii luați ostatici. PC: REUTERS

Jurnalistul american al portalului de știri BuzzFeed, Mike Giglio și traducătoarea acestuia, Elena Glazunova, care anterior au fost luați ostatici de separatiștiii din Sloviansk, au fost eliberați.

Despre soarta acestora și prin ce au trecut, povestește în continuare Elena Glazunova, citată de ostro.org.

Potrivit Elenei, ei se duceau la întâlnirea stabilită în prealabil cu Stella Horoșovo – secretarul de presă al “primarului popular” din Sloviansk: „Am trecut de primul punct de control, am sunat-o și am întrebat-o care este situația, dacă ar trebui să mergem mai departe. Ea a spus că totul e în regulă.”

Cu toate acestea, la al doilea punct de control, mașina a fost oprită. Pasagerilor le-au fost luate imediat vestele antiglonț și obiecte personale. A venit un grup de oameni, au urcat deținuții în mașina lor și i-a transportat la Konstantinovka. Ne-am oprit în afara comitetului executiv, unde a venit o altă mașină, care transporta un alt grup de jurnaliști sub escortă.

Deținuții au fost legați la ochi, folosind batiste și bandă adezivă, apoi din nou transportați într-un loc necunoscut.

„Ne-au adus într-o cameră cu pereți dărăpănați, după cum sa dovedit, erau niște garaje. Ne-au luat curele, bijuteriile, ochii rămânând legați. Ne-a pus față la perete și cu picioarele la lățimea umerilor”, povestește Elena.

Apoi, fetele, care au fost printre răpite, au fost luate într-un garaj separat, așezate pe scaune ți a început interogatoriul.

„Mie, în special, pentru a afla dacă într-adevăr sunt traducător, mi s-a cerut să vorbesc fraze în limba rusă și engleză. Am fost forțată să vorbesc despre situația politică în limba engleză. Întrebau de unde avem vestele antiglonț, dacă avem arme”. Asigurându-se că în fața lor nu sunt “spioni”, invadatorii se consultau, apoi eliberau jurnaliștii răpiți. „Ne-au urcat în mașină, unde se afla al doilea grup de jurnaliști, cărora li s-a permis să plece”, adaugă Elena.

Ea, de asemenea a relatat că șoferul care conducea automobilul înapoi spre Sloviansk, acum se e internat în spital cu criză hipertensivă, iar mașina sa a rămas la punctul de control din oraș, unde au fost reținuți. Soarta a mașinii este necunoscută.

Anterior, presa a raportat că pe 2 mai, la 09:50 o prietenă a Elenei Glazunova a primit un SMS de la ea cu textul: „Separatiștii ne-au luat ostatici.” Peste câteva minute a venit un alt mesaj: „Nu știu unde ne duc.” După asta, legătura s-a întrerupt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *