Top știri din 1 mai

collage_top.jpg
Foto:Cele mai accesate articole de pe #diez din 1 mai 2014. PC: colaj #diez

Fotografiile lunii trecute, Moldova în imagini frumoase, campanie antiplagiat și multe altele în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 1 mai 2014.

#1. Incendiu la Botanica: Au ars 28 apartamente de la o mansardă

Un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc de pe strada Independenţei din sectorul Botanica. Trei ambulanţe şi 10 autospeciale s-au deplasat la faţa locului.

#2. 25 de fotografii incredibile realizate fără Photoshop în luna aprilie

O fotografie se diferențiază de alte milioane de poze prin momentul surprins. Acesta poate fi fulgerul care lovește rapid, expresia facială de scurtă durată sau o umbră care cade.

3. Xenia Deli – protagonista noului videoclip T-killah

Ieri, 30 aprilie, a fost lansat videoclipul “Привет, как дела”, în care protagonista este frumoasa moldoveancă Xeni Deli.

#4. Sâmbătă, 17 mai, va avea loc Noaptea Europeană a Muzeelor

Sâmbăta, 17 mai, începând cu ora 18:00, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei organizează o serie de activități prilejuite de Noaptea Muzeelor.

#5. Moldova lui Maxim Chumash – cele mai pitorești imagini din țară (partea II)

Moldova este fără îndoială un loc minunat, iar aceasta ne-o demonstrează fotograful Maxim Chumash, care a postat pe site-ul său imagini impresionate surprinse de acesta cu văi, lacuri, câmpuri, stânci, locuri cu desăvârșit frumoase.

#6. Moldovenii vor fi nevoiți să obțină viză online pentru a călători în Turcia

Turiştii moldoveni care aleg Turcia ca destinație turistică nu mai pot obţine viza la sosirea în aeroport. Va fi nevoie de o viză online (e-visa), care trebuie neapărat obţinută înainte de a pleca în călătorie, se arată într-un un comunicat de presă al Agenţiei Turismului.

#7. Champions League 30.04.2014: Chelsea 1 – 3 Atlético Madrid

Atlético Madrid accede pentru prima dată în finala Ligii Campionilor UEFA. Lidera din La Liga a surclasat-o pe Chelsea chiar la ei acasă, cu scorul de 3 – 1.

#8. Elevii liceului „Spiru Haret” și-au luat angajamentul să nu mai copieze

Miercuri, 30 aprilie, în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Senatul Elevilor a lansat campania națională „NU copiez! Aleg să fiu onest”.

#9. În apropiere de Chișinău va fi construit primul palat de gheaţă din Moldova

În curând, în afara Chisinăului va fi construit un palat de gheaţă. Instituția sportivă va fi înălțată în comuna Truşeni, pe un teren de 1,5 hectare. Pentru început, e nevoie ca lotul de pământ unde va apărea palatul de gheață să fie nivelat.

#10. Expoziția de picturi „Reflecții” semnată de Irina Kara

Pe data de 30 aprilie a avut loc inaugurarea Expoziției personale de pictură a Irinei Kara, cu genericul „Reflecții”, unde publicul a putut admira lucrări abstracte, portrete, nature morte-uri și peisaje.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *