Voluntarul zilei: Ion Dranicer, Valeria Bratu și Eugen Nicov

collage_voluntarii.jpg
Foto:Ion Dranicer, Valeria Bratu și Eugen Nicov te îndeamnă să te declari român la recensământ. PC: colaj #diez

Deși sunt elevi, au examene și sunt din diferite părți ale Moldovei, acești tineri au găsit timp să promoveze valorile naționale românești, chiar au devenit cei mai buni “voluntari ai zilei”.

Voluntarul zilei” este o campanie inițiată de „Tinerii Moldovei”, în care zilnic este desemnat cel mai activ, sârguincios și curajos voluntar care informează conaționalii noștri în cadrul recensământului paralel „Vorbesc românește, sunt român!

Valeria Bratu are 15 ani și este în clasa a IX-a la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Slobozia Mare, raionul Cahul. Fire optimistă, activă și plină de viață, iubește trei culori: albastru, galben și rosu.

Valeria BratuCrede că anume aceste culori o reprezintă în tot ceea ce face, trăiește și activează. Tânăra liceană este pasionată de lectură, muzică și călătorii.

Valeria consideră că patriotismul este o stare de suflet care nu poate fi atribuită tuturor, de aceea trebuie să le amintim oamenilor că și ei simt și vorbesc românește, să le trezim conștiința națională și să facem ca adevărul istoric să fie auzit de toți.

Ceea ce a motivat-o pe Valeria să se implice în campania de informare pentru recensământ a fost dorința de a informa oamenii cu privire la dreptul lor, acela de a-și afirma identitatea, de a fi liberi și de a nu fi indiferenți față de ce se întâmplă în jurul lor, de a fi conștienți că fiecare dintre ei poate contribui la producerea schimbărilor necesare.

Valeria crede că numărul mare al celor care se implică în campania de promovare a adevărului la recensământ poate constitui elementul necesar pentru a reînvia spiritul românismului în Republica Moldova.

 

Ion Dranicer are 19 ani. Își face studiile la Școala Profesională nr. 1 din orașul Cupcini, raionul Edineț.

Este unul dintre cei mai activi și implicați voluntari al “Tinerilor Moldovei”. Așa cum o recunoaște chiar el, majoritatea timpului liber îl petrece convingându-și prietenii că doar Unirea este drumul pe care ar trebui să îl urmăm. Fie că o face interacționând cu oamenii pe stradă, la școală sau pe rețelele de socializare, acolo unde, în mod special, se produce un proces acut de zombificare dacă e să ne uităm la ceea ce se întâmplă pe Odnoklassniki.

Pe lângă a fi un unionist dedicat trup și suflet cauzei, lui Ion este pasionat de fotografie. Fie că e vorba de admirat lucrările altora în cadrul unor expoziții sau disponibile online, Ion Dranicerfie însuși procesul de fotografiere care i se pare o micuță magie a timpurilor noastre. Ceea ce e cu adevărat interesant și îi crește ratingul în fața domnișoarelor este că lui Ion îi place să gătească. Mai mult decât atât, nu doar îi place, ci chiar se pricepe la asta. Interesul pentru fotografie și gătit este completat într-un mod fericit de cel pentru politică. Lui Ion îi place să fie informat cu privire la tot ceea ce se petrece în domeniul politic pe plan local și internațional. Informația=putere, iar pentru a ne susține ideile, trebuie să fim în permanență la curent cu tot ceea ce se petrece la nivel politic pentru că evenimentele respective sunt decisive pentru viața noastră de zi cu zi.

Spre deosebire de alții care își aleg drept modele de urmat în viață personalități din diferite zone de activitate, pentru Ion modelele ideale de urmat în viață sunt părinții și profesoara de istorie, Iulia Marcu. Altfel spus, un copil și un elev care a avut noroc în viață de părinți și de profesori.

Ion se implică activ în campania de informare cu privire la Recensământ, deoarece visul lui cel mai mare este de a avea o Țară reîntregită. Și optimistul din el îi spune că rezultatele vor fi pozitive.

 

În condițiile în care nu se acordă medalii pentru titirezul campaniei de informare „Vorbim românește, suntem români”, putem compensa prin atribuirea titlului de „voluntar al zilei” unui tânăr care dacă n-ar fi cum ar fi, nu s-ar mai povesti: Eugen Nicov.

Eugen NicovLa cei 18 ani ai săi, Eugen va întâmpina cu seriozitate examenul de maturitate din clasa a XII-a, pentru care s-a pregătit cu meticulozitate de pe băncile Liceului Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar”. El nu se joacă când vine vorba de școală și voluntariat, în schimb, joacă teatru, dar fiți fără grijă, numai pe scenă. Și pentru că e de părere că cine nu muncește la tinerețe, n-are la bătrânețe, ei bine, liceanul nostru mai și lucrează. Ziua lui Eugen pare că se-ntinde pe mai mult de 24 de ore.

În trecut, voluntarul nostru nu privește decât cu îndârjire. „Aș vrea ca toată lumea să vadă fața reală a Rusiei și să înțeleagă că doar prin Unire vom fi salvați, vom fi mai optimiști, mai deschiși”, își exprimă dorința cu determinare Eugen, aflat în slujba românismului.

Ca model, Eugen îl privește cu respect și admirație pe regizorul basarabean Igor Cobileanski și ca perspectivă, tânărul actor crede că românii, frumoși și destinși, vor strânge rândurile la recensământul din luna mai, demonstrând că sunt și uniți.

 

Dacă vrei să fii și tu voluntar pentru campania „Vorbesc românește, sunt român!”, înscrie-te aici sau citește acest articol pentru mai multe detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *