Moldova și Georgia vor primi 60 milioane de euro pentru implementarea Acordului de Asociere

fule
Foto:Štefan Füle, Comisarul European pentru Extindere PC: neurope.eu

Azi, 29 aprilie, la Budapesta a avut loc cea de a cincea întâlnire anuală a grupului Visegrad (V4), la care au participat miniștri de externe a țărilor Parteneriatului Estic și Comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle.

Potrivit unui comunicat de presă al UE, la această întâlnire comisarul a reiterat angajamentele pe care le are Parteneriatul Estic și cum UE le face față. Acesta a subliniat faptul că din 29 aprilie cetățenii Republicii Moldova nu mai au nevoie de vize pentru a călători în Uniunea Europeană și că în următoarele luni, Moldova, alături de Ucraina și Georgia vor semna Acordul de Asociere cu UE.

De asemenea azi, Comisia Europeană a adoptat un pachet de ajutor pentru Ucraina de 365 milioane euro pentru a trece de criza în care este acum și 60 milioane de euro pentru Moldova și Georgia pentru a ajuta implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Fule a mai spus că partenerii din Parteneriatul Estic au un trecut pietros dar care merită un alt fel de viitor, iar Europa este aici pentru a ajuta ca acest lucru să se întâmple.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *