Studiu: 22% din adolescente și 45% din adolescenți consumă alcool până la vârsta de 15 ani

1958609
Foto:PC: francetvinfo.fr

Practic fiecare al doilea adolescent şi fiecare a cincea adolescentă a început să consume alcool până la vârsta de 15 ani. Totodată, 57% din femeile cu vârsta între 15-49 de ani şi 80% dintre bărbaţi consumă cel puţin o porţie de alcool în una sau mai multe zile pe parcursul unei luni, arată un studiu realizat de UNICEF în colaborare cu Ministerul Sănătăţii.

Potrivit studiului, mai mult de jumătate din populaţia Republicii Moldova consumă alcool. Directorul adjunct al Dispeceratului Narcologic Republican, Anatol Marandici, spune că în ultimii ani se observă o tendinţă de alcoolizare a tinerilor, iar anual 10-12 tineri cu vârsta de peste 17 ani sunt spitalizaţi pentru tratament, transmite IPN.

Studiul mai arată că jumătate din bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 15-49 de ani fumează, majoritatea dintre ei sunt din gospodăriile sărace. În rândul femeilor situaţia este inversă. Femeile cu mai multe venituri fumează de două ori mai mult în comparaţie cu femeile sărace.

Totodată, 5% din copiii cu vârsta sub 5 ani sunt supraponderali. În rândul familiilor bogate acest indicator este de 7%, iar copiii din familiile bogate sunt de două ori mai expuşi riscului de a fi supraponderali.

Studiul, prezentat recent, operează cu date colectate în anul 2012, pe un eşantion naţional de 12 mii de gospodării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *