Moldova şi Georgia vor spori conlucrarea în toate domeniile, în special la nivel parlamentar

26675
Foto:Igor Corman şi David Usupashvili, PC: ipn.md

Republica Moldova şi Georgia vor spori conlucrarea în toate domeniile, în special la nivel parlamentar. Preşedinţii de parlament din cele două state, Igor Corman şi David Usupashvili, au convenit asupra acestui lucru în timpul întrevederii comune.

Igor Corman a declarat la briefingul de presă comun că a făcut un schimb de păreri cu David Usupashvili despre parcursul european al celor două state. De asemenea, oficialii au vorbit despre impactul Acordului de Asociere cu UE asupra Moldovei şi Georgiei, şi despre aşteptările statelor după implementarea acestuia.

Oficialii s-au referit la reuşita Moldovei, care a obţinut la 28 aprilie regim liberalizat de vize cu UE. Igor Corman le-a urat succes georgienilor, care, conform agendei europene, urmează să primească acest regim anul viitor, transmite IPN.

Igor Corman şi David Usupashvili au accentuat necesitatea de a intensifica relaţiile bilaterale, iar până la sfârşitul vizitei oficialului georgian urmează să fie stabilit cel mai bun format al cooperării de mai departe.

David Usupashvili a spus că cele două state, în contextul situaţiei în care se află, nu au altă cale decât cea a integrării europene.

Vă amintim că oficialul georgian se află într-o vizită în Republica Moldova. Este pentru prima dată când un preşedintele de parlament georgian a venit la Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *