Ziua Mondială a Populației sărbătorită în 124 de țări

100people_10241
Foto:Anual, pe data de 11 iulie este sărbătorită Ziua Mondială a Populației. PC: gympte.com

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație organizează anual pe data de 11 iulie Ziua Națională a Populației. Astăzi, circa 2100 de organizații o celebrează.

Și în RM se organizează evenimente cu ocazia acestei sărbători. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a desfășurat o conferință de presă dedicată Zilei Mondiale a Populației.

Consemnarea anuală la 11 iulie a Zilei Mondiale a Populaţiei în comun cu Fondul ONU pentru Populaţie din Moldova este o dată simbolică de reflecţie asupra situaţiei generale privind populaţia şi dezvoltarea.

În fiecare an este stabilită o temă menită să evidenţieze un domeniu de interes prioritar. Anul acesta tematica se referă la maternitatea la vârsta adolescenţei. UNFPA încearcă să sensibilizeze populaţia “în speranţa că vom avea o lume în care fiecare copil este dorit, în care fiecare naştere are loc în condiţii de siguranţă şi în care dorinţa fiecărui tânăr este dusă la bun sfârşit”.

În prezent în România peste 8000 de minore devin mame, iar în fiecare an, aproximativ 3.000 de adolescente din Republica Moldova (o ţară cu o populaţie mult mai mică) ajung la o sarcina nedorită, pentru că nu au ştiut ce li se poate întâmpla dacă au o relaţie sexuală neprotejată.

Republica Moldova, alături de alte ţări, a înregistrat progrese în reducerea numărului de femei care mor la naştere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *