Peste 3 mii de polițiști vor asigura ordinea publică de Paştile Blajinilor

img_8503
Foto:PC: politie.gov.md

De Paştile Blajinilor, poliţia va activa într-un regim sporit, implicând în activităţile de asigurare şi menţinere a ordinii publice peste 3 mii de angajaţi de comun cu reprezentanţii trupelor de carabinieri. La fel, peste 1500 de membri ai Gărzii Populare vor veni cu un suport în prevenirea şi contracararea manifestărilor delicvente.

Cu susţinerea organizaţiilor particulare de pază vor fi formate 39 de echipaje mobile mixte care vor patrula preponderent teritoriile rurale, iar 112 gardieni din cadrul organizaţiilor particulare de pază vor activa de comun cu angajaţii poliţiei în municipiul Chişinău şi Bălţi, în special în preajma cimitirelor. Totodată, au fost prevăzute rezervele necesare de efectiv poliţienesc care vor interveni prompt în situaţii de criză.

Analiza activităţilor de menţinere a siguranţei şi liniştii publice din anii precedenţi denotă faptul că, în lăcaşele sfinte şi în adiacentul acestora la cimitire, se înregistrează un flux major de cetăţeni şi unităţi de transport, ceea ce reprezintă un risc din punct de vedere al condiţiilor favorabile pentru comiterea unor genuri de infracţiuni sau incidente, precum şi încălcarea ordinii publice.

În vederea prevenirii eventualelor fapte de sustrageri din lăcaşele de cult, prevenirea vandalismului şi profanării mormintelor, de către poliţie au fost inspectate toate bisericile amplasate pe teritoriul ţării. De asemenea, angajaţii din cadrul subdiviziunilor teritoriale de poliţie au desfăşurat activităţi de prevenire individuală, în vederea relevării persoanelor predispuse spre comiterea abaterilor antisociale, precum şi a documentării eventualelor încălcări ale ordinii de drept de Paştile Blajinilor. La fel, poliţiştiivor întreprinde un şir de măsuri cu privire la prevenirea şi contracararea vagabondajului şi cerşitului, preponderent în adiacentul cimitirelor şi lăcaşelor sfinte.

Totodată, de Paştile Blajinilor, Poliţia va asigura un control mai riguros, complex şi calitativ al posesorilor de arme de foc individuale, în special al celor cu valabilitatea permiselor de armă expirat, faţă de care vor fi aplicate sancţiuni prevăzute de legislaţie.

La evenimentele organizate cu acest prilej, nu vor fi admise persoanele care deţin asupra sa arme şi muniţii, substanţe şi explozive sau inflamabile. De asemenea, va fi exclusă efectuarea împuşcăturilor din arme de foc în aer în cadrul serviciilor divine, conform tradiţiilor din unele localităţi ale ţării.

Poliţiştii de patrulare vor acţiona în vederea diminuării riscului comiterii accidentelor rutiere şi fluidizării circulaţiei, pe toate traseele și drumurile naţionale, urbane şi interurbane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *