(video) Doi tineri atacau femeile în stradă și le furau bijuteriile din aur

2FF434FE-8F98-3934-7CD2-35EDBCCBFD9C
Foto:Hoții atacau doar femei PC: news.point.md

Doi tineri din capitală, în vârstă de 20 ani, au fost reţinuţi de poliţie pentru că ar fi săvârşit un şir de jafuri în raza municipiului Chişinău.

Aceştia sunt bănuiţi de faptul că atacau în stradă doar femei şi le deposedau de lanţurile din aur de la gât. În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au acumulat probe suficiente ce demonstrează complicitatea lor în comiterea a cel puţin 8 jafuri în stradă. Potrivit primelor informaţii bănuiţii atacau victimele doar din spate, a căror vârste variau între 23 şi 45 de ani. Toate au fost deposedate de lanţurile de la gât sau brăţările de pe mână, ne informează Direcției Poliție a Capitalei.

De obicei, indivizii ţinteau femeile fără însoţitori şi acţionau în locurile mai puţin aglomerate.

Potrivit victimelor, atacurile au fost comise pe parcursul lunilor iunie – iulie curent, care au estimat prejudiciile cauzate în sumă totală de aproximativ 40 000 lei. Tinerii în cadrul audierilor şi-au recunoscut acţiunile criminale, declarând că bunurile sustrase le-au vândut. Astfel poliţiştii au iniţiat procedura de identificare a punctelor de cumpărare şi de ridicare a articolelor din aur furate.

Este de menţionat că în timpul reţinerii aceştia au opus rezistenţă colaboratorilor de poliţie. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, ulterior instanţa de judecată le-a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 15 zile. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani. La fel se cercetează implicarea lor şi alte situaţii similare precum şi participarea altor persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *