Președintele Parlamentului ceh: „Moldova este înconjurată de statele europene care o sprijină”

IC intrevedere cu Zgonea 2 14.04.2014
Foto:Valeriu Ștefan Zgonea, Igor Corman și Jan Hamáček, PC: parlament.md

Mesajele de susținere au fost enunțate de Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček la întrevederea cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman.

„Este un eveniment special când ne vedem într-un astfel de format parlamentar, iar vizita celor doi președinți de parlamente are loc într-un moment crucial pentru viitorul european al Republicii Moldova”, a menționat Igor Corman, mulțumind pentru sprijinul constant și consecvent oferit Republicii Moldova de cele două state, informează serviciul de presă a Parlamentului.

Președinții Parlamentelor din România și Cehia au precizat că vizita lor comună la Chișinău înseamnă sprijin pentru eforturile autorităților de a integra Republica Moldova în marea familie europeană. Potrivit oficialilor, această vizită reprezintă un semnal că există consens în UE cu privire la drumul european al Republicii Moldova.

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul Cehiei, Jan Hamáček a declarat că ratificarea Acordului de Asociere va fi discutat în regim prioritar în Parlamentul Cehiei. „Republica Moldova nu este singură, ci înconjurată de statele europene care o sprijină. Acordul de Asociere este un pas important pentru Republica Moldova și reprezintă un început al procesului de integrare europeană, care este lung și dificil, dar care aduce avantaje cetățenilor”, a subliniat oficialul ceh.

În același context, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Valeriu Ștefan Zgonea a dat asigurări că vor fi depuse toate eforturile pentru ca România să fie prima țară europeană care să ratifice Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu UE. „Republica Moldova n-a plecat niciodată din Europa și a oferit constant valori europene. Republica Moldova are un mare avantaj – este respectată în UE, o parte dintre cetățeni deja învață sau lucrează acolo”, a menționat Valeriu Ștefan Zgonea.

Președinții Camerelor Deputaților din Parlamentele României și Cehiei, Valeriu Ștefan Zgonea și Jan Hamáček se află astăzi într-o vizită oficială comună în Republica Moldova, la invitația Președintelui Parlamentului Igor Corman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *