Senatorul John McCain va efectua o vizită la Chișinău

Sen. John McCain (R-AZ) holds a joint press availability with Prime Minister Julia Gillard of Australia in Washington
Foto:Senatorul american John McCain, PC: kronpress.ro

Senatorul John McCain este aşteptat la sfârşitul săptămânii într-o vizită la Chişinău, pe fondul îngrijorărilor exprimate de oficiali de la Washington în legătură cu impactul crizei din Ucraina asupra conflictului din regiunea transnistreană, anunţă Departamentul de Stat într-un comunicat.

Republicanul John McCain este aşteptat la Chişinău în weekend, împreună cu o delegaţie a Senatului SUA. Senatorii americani urmează să viziteze, de asemenea, ţările baltice, transmite Mediafax.

În urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, senatorul John McCain a criticat dur Rusia şi a atras atenţia în legătură cu situaţia din Republica Moldova.

Preşedintele Vladimir Putin ar putea viza Republica Moldova şi Letonia după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, avertiza el luna trecută, într-o emisiune a postului Fox News. „Republica Moldova este ţara care trebuie urmărită cu atenţie”, a declarat McCain, care a atras atenţia că Republica Moldova nu este membră NATO şi că în regiunea separatistă transnistreană există trupe ruse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *