Votarea în baza paşapoartelor de tip sovietic va fi interzisă

pasport_pridnestrovie_com
Foto:PC: vize.md

Parlamentul a adoptat astăzi, un proiect de lege care prevede excluderea din Codul Electoral a prevederii ce permite votarea în baza pașaportului sovietic. Proiectul urmează să fie aprobat în lectura a doua şi să intre în vigoare la 1 septembrie 2014.

Tot astăzi, Parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege, în baza căruia, deţinătorii de paşapoarte de tip sovietic vor putea obţine buletine de identitate gratuit, până la 1 septembrie curent.

Potrivit datelor statistice, din cei peste 146 mii de posesori ai pașapoartelor sovietice, peste 18 mii sunt imobilizați, informează TRM.

De la 1 aprilie, cu ajutorul oficiilor mobile de documentare au fost perfectate buletine de identitate la peste 640 de deținători de pașapoarte sovietice din 43 de localități ale țării.

Persoanele care nu se pot deplasa, vor putea solicita o echipă mobilă la domiciliu care va asigura perfectarea actului de identitate. Mai mult de atât, actele de la oficiile de stare civilă, dar şi certificatul pentru constatarea grupei sangvine se vor obţine gratuit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *