(foto) Un lot de tablete iPad în valoare de 700 mii de lei reținut la vamă

yy
Foto:PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

În ultimile 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova a fost curmată o tentativă de punere în liberă circulație a unui lot de marfă.

Colaboratorii Serviciului echipe mobile Centru au stopat regulamentar în apropierea postului vamal Leuşeni, pentru verificare un mijloc de transport de model „Volvo” cu numere de înmatriculare străine. La volanul unității auto se afla un cetățean al Republicii Moldova, care a declarat că transportă doar bunuri personale, concomitent prezentând un comportament suspicios. Bărbatul venea din România şi se deplasa spre Chişinău.

În cadrul controlului fizic efectuat, colaboratorii echipelor mobile au depistat în locul dintre bancheta din spate şi portbagaj, un spaţiu special amenajat pentru tăinuirea bunurilor, în care erau disimulate 50 bucăți tablete „iPad Air WiFi Cell” 128 GB fără careva acte de însoțire sau proveniență. Valoarea lotului de marfă este estimată preventiv la circa 700 mii lei.

Tabletele erau destinate spre comercializare în punctele specializate din Chişinău. La moment, marfa şi mijlocul auto au fost însoțite în zona de control vamal a Biroului vamal Chișinău, în vederea examinării şi stabilirii tuturor circumstanțelor cazului, privind introducerea ilegală pe teritoriul vamal al țării a mărfurilor fără careva acte de proveniență sau însoțire.

Bărbat cercetat penal pentru contrabandă, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 10 ani.

PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *