Slovacia și Moldova au un trecut comun

a2f4833e926888a72eaf0ddd99da6f41
Foto:Slovacia consideră că Uniunea Europeană i-a făcut doar bine. PC: euobserver.com

Miroslav Lajčák reprezentantul diplomației slovace a declarat în cadrul conferinței comune cu Natalia Gherman faptul că țările noastre au o istorie comună. El a vorbit și despre beneficiile aduse de UE Slovaciei.

Şeful diplomaţiei de la Bratislava, Miroslav Lajčák, se arată convins că orientarea europeană este cea mai bună alegere pe care Republica Moldova poate să o facă.

El a precizat faptul că Slovacia este membru al Uniunii Europene, a zonei Schengen şi a zonei euro şi acest fapt a îmbunătăţit semnificativ viaţa oamenilor din Republica Slovacia.

„Suntem pregătiţi să împărtăşim experienţele noastre, pentru ca şi dumneavoastră să păşiţi pe acest drum cu succes şi să realizaţi rezultate bune. Guvernul a realizat nişte lucruri excelente şi eu sunt convins că Uniunea Europeană îşi va demonstra înţelegerea şi aprecierea acestor eforturi la summit-ul de la Vilnius, din noiembrie.”

El a accentuat faptul că cursul european este o opţiune a ţării. Nu poţi o lună să vrei să mergi spre Uniunea Europeană. În următoarea lună să te dezici de această idee şi să o iei invers, în cealaltă parte. Fie crezi în această idee, fie nu crezi în ea.

Bineînţeles că partidele politice pot să aibă diferite opinii, în acest sens, dar important este să fie consistente şi să fie corecte în transmiterea acestui mesaj şi a modului în care îşi prezintă aceste păreri.

Sursa: Europa Liberă

Taguri: ##diez#Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *