Sorina Obreja: „Multe lucruri s-au schimbat în Moldova datorită presei”

10014604_271827902993476_5569146072021192912_n
Foto:Arena Tinerilor Jurnaliști cu Sorina Obreja

Arena Tinerilor Jurnaliști a fost gazda prezentatoarei știrilor de la ProTV, Sorina Obreja. Tinerii pasionați de jurnalism au aflat cum e să muncești la un post de televiziune, ce dificultăți întâmpini în timpul îndeplinirii meseriei și cum este să combini cariera de jurnalist cu rolul de mamă.

Jurnalista a început să muncească din anul 2 de facultate, pe când învăța la USM. „La Radio Moldova am acumulat multă experiență – știrile erau evident despre Vladimir Voronin, care se afla atunci la guvernare”, spune Sorina Obreja.

După ce timp de câțiva ani a activat la diferite posturi de radio, la finele anului 2007 a intrat pe ușa postului ProTV în calitate de reporter, iar după jumătate de an de la angajare i s-a oferit șansa de a fi prezentatoarea știrilor din weekend.

 

10007264_271827692993497_4813649242169133091_o
PC: Arena Tinerilor Jurnaliști

Prezentatoarea a fost curioasă cum stau lucrurile în momentul dat la facultatea de Jurnalism. „Eu am învățat jurnalismul TV pe tablă, mi se părea primitiv”, povestește dânsa.

Tinerii au vrut să afle care este cel mai dificil moment când te afli în fața camerelor de luat vedere. „Să-mi înfrunt emoțiile, responsabilitatea imensă îți dă emoții”, afirmă ea.

Sorina Obreja este convinsă că mass-media e una din puterile statului nostru, spune că multe lucruri s-au schimbat datorită presei.

Prezentatoarea știrilor ProTV le-a relatat studenților despre experiența acumulată în Italia în timpul realizării unor materiale pentru post, când a avut la dispoziție doar 3 zile, timp în care echipa a trebuit să realizeze 14 subiecte. Totodată, a punctat că cea mai puternică experiență trăită în cariera sa de jurnalist a fost în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009. „A fost groaznic, eram în centrul manifestației, se aruncau cu pietre. Eram câțiva reporteri din echipă în centrul Capitalei, rețelele de telefonie nu funcționau, nu puteam ține legătura între noi”, povestește aceasta.

A povestit și despre momentele jenante care i s-au întâmplat. Fiind sunați la redacție că a avut loc un accident grav în afara orașului, echipa de filmare a mers spre locul faptei, dar nu au găsit nici urmă de accident. Fiind într-o situație critică pentru că nu avea un material, Sorina a dat un live cu un subiect improvizat pe loc – despre ambuteiajul format la ieșirea din Chișinău.

 

891617_271827652993501_8101405360753821255_o
PC: Arena Tinerilor Jurnaliști

Recent, jurnalista a născut o fetiță căreia i-a dat numele Emilia. „Prima parte a zilei o petrec acasă, apoi începe ziua de muncă. Sunt zile când lucrez de la 8 – 9 dimineața până la jurnalul de la 22.30. Fetița deja mă recunoaște când mă vede la televizor”, adaugă tânăra mămica.

Sorina Obreja a mărturisit tinerilor că nu este gata să plece peste hotarele țării și ea crede într-un viitor mai bun acasă. „Am aici familia – să încercăm să facem ceva bun în Moldova”, zice prezentatoarea TV.

Tinerii au rămas încântați în urma discuției avute. „Mi-a plăcut întâlnirea cu Sorina Obreja, am aflat cum este viața în platoul de televiziune și pe teren. Am rămas impresionată cum reușește să combine meseria de jurnalist și rolul de a fi mamă”, afirmă Cristina Curcan.

Starea civilă: Căsătorită, fetiță Emilia
Mărimea purtată la pantofi: 36
Hobby: Scrie poezii
Fobie: Cuțitele
Adevăr: Nu mănâncă înainte de emisie
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Arte Frumoase (USM)
Frică: de șoareci și eșecuri

Victor Zaharia, reporter stagiar

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *