Accident rutier în Ucraina, cu implicarea a 21 persoane din Moldova. 5 persoane au decedat

20140330_045756_новый размер_600
Foto:Accident rutier în Ucraina cu implicarea cetăţenilor R. Moldova PC: fakty.ua

Un microbuz din Republica Moldova a suferit un accident rutier în regiunea Donețk din Ucraina. În acesta se aflau 21 de cetățeni moldoveni. 5 persoane au decedat în urma accidentului, alte 16 au ajuns la spital cu diferite leziuni.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Moldova a fost informat de către Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Ucraina despre producerea accidentului rutier. Potrivit informaţiilor operative, accidentul s-a întâmplat în noaptea de 30 martie 2014, în jurul orei 2,30, la kilometrul 658, pe autostrada Odesa-Melitopol-Novoazovsk, lângă oraşul Mariupol, regiunea Doneţk.

Cele 16 persoane rănite sunt internate în spitalul din Mariupol. Două persoane se află în stare gravă în secţiile de reanimare. În cazul în care medicii vor permite externarea unor pacienţi, aceştia ar putea să pornească la drum astăzi. Cei cinci pasageri decedați sunt toți bărbați și toți cetățenii Republicii Moldova (cel mai tânăr avea 29 ani, cel mai în vârstă – 51).

Informaţiile preliminare arată că şoferul microbuzului de model “Mercedes-Benz Sprinter” a pierdut controlul asupra automobilului, după care a ajuns într-un şanţ şi s-a izbit violent de un copac. Microbuzul s-a răsturnat ca rezultat al impactului. Microbuzul circula pe ruta Soroca-Soci.

Pentru a ajuta oamenii implicaţi în accident au fost create două echipe, din care fac parte angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, reprezentanţi ai Serviciului consular dar şi a întreprinderii de transport, care a fost contractată de pasageri.

Lista pasagerilor microbuzului implicat în accident a fost publicată pe pagina web al Agenţiei Naţionale Transport Auto anta.gov.md.

 

PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
PC: fakty.ua
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *