Ana Mardare, în căutarea visului american. „Oamenii mizează pe lucruri prea mărunte, ei se tem să viseze la mai mult”

MG_2081
Foto:PC: fashionguide.md

Ana Mardare, fosta reporteriță și prezentatoare Jurnal TV, una din cele mai carismatice jurnaliste de pe plaiurile mioritice moldave, s-a retras din televiziune pentru a începe o nouă aventură, departe de Moldova.

Unde va merge Ana Mardare pentru a-și scrie un nou capitol din viața sa, despre visuri, și nu în ultimul rând despre povestea de dragoste cu Alexandru Gurdila, citește în rândurile de mai jos.

#1. Cum a evoluat relația cu Alexandru Gurdila și cum a influențat faptul că voi munceați împreună?

De fapt noi nu ne-am cuplat la Jurnal. Eu eram la Noroc, unde ne cunoscusem anterior, el abia se angajase la Jurnal, iar relația noastră de prietenie s-a transformat la un moment dat în una cu tentă amoroasă. Când am venit la Jurnal, am încercat să nu dăm asta pe față, dar totuși cei din jur și-au dat seama foarte repede că ceva nu-i curat la mijloc. Țin minte că cineva foarte subtil ne-a aruncat fraza „Мы с Тамарой ходим парой” – asta pentru că noi eram tot timpul împreună.

Faptul că lucram împreună a influențat pozitiv relația, pentru că Jurnalul era casa noastră și respectiv noi reușeam să ne trăim povestea de dragoste în „casa” noastră comună. Dacă ar fi fost altfel, nu cred că relația avea să reziste foarte mult. Din cauza volumului mare de muncă și a timpului puțin, reușeam să ne vedem doar pe coridoare. În ultima perioada, am avut regimuri diferite și ne vedeam destul de rar, discutam la lucru despre lucru, după lucru iar despre lucru și asta era o temă tare bună de discuție. Pe noi ne-a unit foarte mult Jurnalul, nu ne-a încurcat deloc.
Faptul că am lucrat împreună m-a făcut să mă obișnuiesc atât de mult cu el, încât atunci când merg undeva, la rude sau în altă parte fără Alex, parcă nu am o mână. Noi am și fost despărțiți de câteva ori şi atunci îmi era foarte dor de el, tot cred că datorită faptului că mereu am fost împreună inclusiv la Jurnal TV.

5317216d5ce38

#2. Următoarea ta destinație este America. Ce semnifică pentru tine acest pas și cum ai ajuns să-l iei?

Plec pentru câteva luni să văd lumea, să descopăr lucruri noi. Este o călătorie neplanificată cap coadă, dar îmi place acest lucru. Merg în vizită la verișoara mea Ana Maria Fusu, o pianistă extraordinară care s-a stabilit acolo.

Este o nouă etapă, o deschidere. Acest lucru mi l-am dorit de foarte multă vreme, din adolescență timpurie chiar. Aveam vreo 14 ani când prima dată mi-am dorit să merg să văd America. Paradoxal este faptul că nu am mers în SUA cu programul ”Work and Travel”. Bine că nici nu aveam mari posibilități, dar cred în primul rând că motivul a fost faptul că nu am vrut ca visul meu să se amestece cu visul altor tineri, o rutină a mii de studenți.

994695_727606810583761_1540022657_n

#3. Se zvonește că mergi acolo pentru a începe o carieră în actorie. Este adevărat?

Desigur că eu plecând la Los Angeles, unde e Hollywood-ul, lumea în primul rând se gândește la acest lucru. Am fost prezentatoare de rubricii despre cinematografie, am jucat și într-un film micuț. Lumea probabil de aici și face legătura. Nu pot să spun că mie nu-mi place acest domeniu. Într-un moment anumit, mi-am dorit să fac actorie, dar în același timp, nu pot fi sigură că aceasta o să se întâmple.

Dacă totuși o să am această ocazie nu cred că o să refuz. Este un domeniu în care mă văd cel puțin. Pentru că eu am crescut printre actori şi mergeam de mică la toate spectacolele din oraș şi oarecum m-am molipsit de această artă nemaipomenită. Pentru moment însă nu vreau să mizez foarte mult pe ea. La mintea mea de 25 de ani știu că lucrurile nu sunt așa cum par şi dacă mergi la Hollywood nu te faci automat star de cinema. Dar mă rog, să credem şi în povești pentru că atâta timp cât omul o să creadă în povești el o să aibă o viață frumoasă și cu un strop de magie.

1546365_10201456779929903_1236150391_n

#4. Crezi că ești pregătită profesional pentru a păși în acest domeniu? Dacă o să-ți ofere cineva o șansă acolo, crezi că i-ai face față?

Cinematografia este un domeniu atât de imprevizibil, care adună la un loc atâția oameni diferiți. De multe ori se caută oameni neexperimentați, materie brută, diamant neșlefuit, tocmai pentru că el este adevărat. Din ce știu eu, din interviuri, din ce am citit, se întâmplă ca unii actori să fie luați din stradă pentru că se poate de lucrat ușor cu ei. Un actor școlit, la un moment dat joacă prea „ca la carte”. Hollywood este foarte imprevizibil, nu pot să spun că sunt pregătită sau nepregătită. Eu am o engleză foarte ok, dar știu precis că nu este bună pentru jurnalismul de acolo, mai am mult de lucrat pentru a avea un vocabular ideal. Aceasta nu înseamnă însă că jurnaliștii din țara noastră sunt cu zece pe linie la capitolul limba română. Dar noi vorbim despre altă țară, unde rigorile sunt mult mai serioase și unde se cere mult mai mult. Dar cine știe? Sunt sigură de un lucru – dacă un om vrea să facă ceva, la un moment dat visul se va îndeplini.

1522034_727605393917236_1161213919_n

#5. Cum rămâne atunci relația cu Alex? Crezi într-o relație la distanță?

Eu urăsc relațiile la distanță, dar de fiecare dată soarta m-a aruncat în mijlocul lor. Nu știu cum vor evolua lucrurile, dar știu că nimeni nu are voie în viață să-ți spună ce să faci. Astfel eu nu pot să-l impun să mă urmeze şi nici el să nu merg nicăieri. Alex niciodată nu mi-a spus „Dar poate nu te duci?”și eu apreciez mult acest lucru.

998272_10201920564404708_1504358981_n

#6. Care a fost reacția lui atunci când i-ai dat vestea că vrei să pleci pentru atâta timp?

Nu a fost o decizie Ad-Hoc. A fost un plan lăsat acolo în colțul cel mai drag al sufletului. Eu îi vorbeam de multe ori de spre el: Ce ar fi dacă noi am pleca și ne-am încerca norocul așa ca în povești? Pentru că de fapt astfel de povești se întâmplă la orice pas. Pur și simplu oamenii mizează pe lucruri prea mărunte, ei se tem să viseze la mai mult. Ei pleacă undeva, dar cu scopuri foarte mici, din acest motiv nu vreau să împărtășesc toate scopurile personale, pentru că le țin ca ceva sfânt. Când le spui înainte ca ele să se realizeze – par stupide.

Până ca cineva să-și îndeplinească visul, toți îl cred debil, nebun, handicapat și tot ce vrei. După asta, dacă lui îi reușește, toți îl consideră un geniu, un revoluționar, și un deschizător de uși. Din acest motiv prefer să nu-mi spun toate planurile. Iar Alex mă susține şi asta e foarte bine.

IMG_6646

#7. Care vor fi primele lucruri pe care vrei să le faci în America?

Există atâtea lucruri pe care poți să le faci America și mai ales într-un oraș precum Los Angeles. Pentru început știu exact că nu vreau să merg peste tot aiurea. Dar, mai târziu, planific un tur cu mașina, cu verișoara, în jurul Americii. Acesta probabil o să fie cel mai tare lucru care o să mi se întâmple, dar să ajungem cu bine până atunci.

Din punct de vedere turistic, primul lucru pe care o să-l fac în Los Angeles, după ce mă voi acomoda, o să fie o vizită la Hollywood Walk of Fame. O să caut steaua lui Michael Jackson, Johnny Depp şi alte staruri pe care eu le-am iubit din copilărie. O să fac cunoștință cu cățelușa care mă așteaptă acolo și care are doar o săptămână. Cățeaua verișoarei mele, Matilda, a născut trei cățeluși frumoși, dintre care unul îmi revine mie. E un chihuahua și poartă numele Paris, pentru că Anei Maria îi pare că are ceva francez.

#8. Cum se vede Ana Mardare la sfârșitul anului 2014?

Așa cum în mod firesc, toate lucrurile de pe planeta asta trebuie să progreseze și nu să regreseze, mă văd un om mai deștept, mai înțelept, mai realizat, mai fericit și cu mai multe idei pentru viitor. În cazul în care voi fi departe de casă, voi avea un mare dor față de țara asta pe care o iubesc atât de tare, dar care mă face să sufăr atât de mult.

1965671_10152287424307660_1385740717_o

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *