(video) Tinerii au marcat Ziua Unirii prin cântece patriotice și lampioane tricolore

IMG_20140327_184649
Foto:Tinerii au cântat Imnul României de Ziua Unirii

Tinerii unioniști au marcat Ziua Unirii, în Piața Marii Adunări Naționale, prin cântece patriotice și lampioane tricolore lansate în aer.

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, tinerii au cântat imnul României și au scandat: „Unire!”, „România”. Manifestația a început cu o lansare de lampioane în culorile tricolorului: roșu, galben și albastru și a continuat cu scandarea sloganurilor pro-unioniste.

Tinerii, au intonat în cor și cântece patriotice, exprimându-și astfel dorința de a face parte din marea familie românească. Aceștia au îndemnat pe toți cei prezenți să li se alăture, luându-se de mâini și strigând: „Cine sare vrea Unire!”

Unii dintre participanți s-au îndreptat, apoi, în mod organizat, spre autocarul cu care au plecat ulterior spre Galați. Din afirmațiile tinerilor, la Galați, aceștia vor dezbate tematica unirii, într-o sesiune de discuții, care se va desfășura timp de câteva zile.

Tinerii au cântat Imnul României de Ziua Unirii
Tinerii au cântat Imnul României de Ziua Unirii

„Am venit aici, la inițiativa mea, împreună cu prietenii mei, pentru a demonstra lumii întregi și mai ales patriei de peste Prut că noi vrem unire, din tot sufletul!”, a afirmat Anastasia, o studentă prezentă la eveniment.

„Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare, decât să mor în paradisul unei Românii mici.”, l-a citat Arcadie, un participant al evenimentului, pe generalul Ion Antonescu.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a sărbători 96 ani de la unirea Basarabiei cu România. Trăiască România”, a declarat pentru #diez, Gheorghe, în timp ce se îndrepta spre autocarul ce urma să pornească spre Galați.

La 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România, cu 86 voturi „pentru”, trei „contra” și 36 abțineri. Basarabia a existat ca parte componentă a României până în 1940, atunci când a fost anexată de URSS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *