Moldova trebuie să semneze Acordul de Asociere cu UE în luna aprilie

ICorman-CCPUE3
Foto:Delegația Parlamentului European, condusă de europarlamentarul Monica Macovei, efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 24-26 martie 2014, PC: parlament.md

Declarația aparține europarlamentarului Monica Macovei, Președintele Comitetului de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova și a fost făcută în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Igor Corman a menționat în cadrul discuțiilor cu delegația Parlamentului European că semnarea Acordului de Asociere cu UE este obiectivul principal al autorităților de la Chișinău, fiind susținut de o voință politică puternică. ”Liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii noștri nu a fost un cadou din partea UE și nici o reacție la contextul geopolitic. Decizia a reprezentat o confirmare a faptului că noi nu doar adoptăm legi, ci și le implementăm”, a precizat Președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Corman a reiterat importanța continuării dialogului cu Federația Rusă atât pe dimensiune parlamentară, cât și guvernamentală și dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu statele din CSI.

Europarlamentarul Monica Macovei a dat asigurări că UE pledează pentru democrație și stabilitate în Republica Moldova. ”Vom discuta cu statele membre UE ca Acordul de Asociere cu UE să fie semnat cât mai curând”, a punctat europarlamentarul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *