Un tânăr a încercat să zboare la Londra cu 14.000 de țigarete

1111
Foto:PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Colaboratorii postului vamal Aeroport în conlucrare cu angajații Poliţiei de Frontieră au curmat o tentativă de scoatere ilicită a peste 14 mii ţigarete cu timbre de acciz a Republicii Moldova, care erau predestinate spre comercializare pe piaţa neagră din Europa.

În baza unor indicatori de risc precum şi în baza unui control mai riguros, de către colaboratorii vamali au fost depistate în bagajele unui tânăr, în vârstă de 24 de ani, peste 14 mii de țigarete de marca „Winston Blue”, din ele declarate parțial doar două blocuri de țigări.

Astfel, declarând doar câteva zeci de țigarete, tânărul era convins că nu va fi bănuit şi a camuflat țigările printre lucrurile personale. Mai mult, potrivit explicațiilor acestuia, în urma comercializării produselor de tutungerie pe piața neagră din Londra, moldoveanul avea să obțină un profit de până la 2.500 de euro.

Pe acest caz, de către colaboratorii postului vamal Aeroport a fost întocmit un proces-verbal, în conformitate cu art.287 alin. 10-Cod Contravenţional al Republicii Moldova, care prevede o amendă de 3 mii lei şi confiscarea produselor de tutungerie.

PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
PC: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *