În Moldova a fost lansat primul terminal de livrare a coletelor

IMG_4069
Foto:A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova PC: Aviatehnologie

În premieră, la Chișinău, a fost lansat mini terminalul de livrare inovativ TELEPOST, un automat poștal care nu necesită întâlnirea dintre poștaș și destinatar pentru realizarea unei livrări.

Inovația vine să rezolve problemele de livrare ale produselor procurate online, cu evitarea rândurilor interminabile de la poștă și oferirea unei soluții de livrare mai ieftine pentru magazinele electronice.

TELEPOST este conceput și produs sută la sută în Moldova și presupune un dispozitiv format din celule, conectat la internet, pe care îl poți utiliza prin intermediul unui ecran tactil. Producătorii au explicat și demonstrat în direct comoditatea și simplitatea utilizării TELEPOST în 3 pași:

#1. O persoană cumpără online un produs.
#2. Când coletul ajunge în TELEPOST, persoana primește un SMS sau e-mail cu un cod unic de acces.
#3. Persoana vizitează TELEPOST la orice oră din zi sau din noapte, introduce codul unic și ridică coletul în maxim 30 secunde.

Avantajul acestor automate este că pot fi instalate în locuri comode clienților – centre comerciale, supermarketuri, benzinării, universități și pot lucra non-stop.

 

A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova
A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova

Victor Popuşoi, Directorul NCH Advisors, reprezentanța din Moldova a Fondurilor americane de investiții NCH, investitorul principal al proiectului, a menționat că internetul comercial a reușit să afișeze pe ecrane produsele, a oferit consumatorilor metode de plată. Totuși, la nivel de livrare, sistemul este același ca și în secolul XIX, rămânând în urma rigorilor timpului, a cerințelor și necesităților clientului.

Elementul revoluționar al terminalului constă în faptul că exclude necesitatea întâlnirii distribuitorului cu clientul final. Impactul revoluționar va fi la fel de mare ca și în cazul apariției poștei electronice. Un terminal va putea deservi în medie 500 persoane și va finaliza orice tranzacție chiar și în lipsa internetului sau energiei electrice. “Ceea ce am construit noi, nu este o opțiune, ci o necesitate”, și-a exprimat convingerea Mihai Gîrneț, directorul proiectului.

 

IMG_9963
A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova
Victor Păpușoi a îmbrăcat ținuta lui Steve Jobs, aducând un omagiu fondatorului Apple
Victor Păpușoi a îmbrăcat ținuta lui Steve Jobs, aducând un omagiu fondatorului Apple

Vitalie Ciolac, Vice­ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, prezent la lansarea produsului, și­-a declarat susținerea față de proiectul inovativ: “Felicităm și salutăm lansarea terminalului Telepost. Republica Moldova are nevoie de astfel de inovații!”.

Cei prezenţi la lansarea produsului, au fost invitaţi să testeze cele două terminale expuse şi au primit şi câte un colet, cadou din partea organizatorilor. „Am testat terminalul, nu am întâlnit nici un fel de complicație. Mă bucur că în Moldova se lansează astfel de inovații. Mă voi regăsi în lista celor care vor utiliza terminalul dar și în a celor care vor oferi astfel de servicii”, a declarat pentru #diez, Valeriu Răileanu, directorul DV – Grup Studio.

Conform creatorilor TELEPOST, în lume au fost instalate doar cca 7000 de terminale de livrare, toate inferioare ca dotări și concept, dar numărul acestora va crește semnificativ în următorii ani și va fi la fel de mare ca cel al bancomatelor.

Terminale asemănătoare sunt implementate la moment inclusiv de către giganții Amazon și Google. De asemenea, cel mai mare operator de poștă din Canada își propune ca până în 2018 să renunțe la poștași și să folosească doar terminalele de livrare.

 

Cei prezenți au fost curioși să testeze inovația
Cei prezenți au fost curioși să testeze inovația PC: Aviatehnologie
A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova
A fost lansat primul terminal de livrări din Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *