(video) Tradiționalul inel de logodnă cu diamant este doar un artificiu publicitar

Woman Receiving Engagement Ring
Foto:PC: estateweddingsandevents.com

O tradiţie care nu este deloc o tradiţie, cam la asta s-ar reduce oferirea inelului de logodnă cu diamant celei alese să devină soţie.

Cel puţin asta explică un amuzant material video realizat de Adam Conover, în cadrul seriei “Adam Ruins Life’s Greatest Pleasures”, notează site-ul Think Outside the Box.

Tot ce credeai că ştii despre inelul de logodnă cu diamant atașat este, de fapt, o păcăleală. De unde vine această presupusă tradiție? „A fost inventată acum mai puțin de un secol de compania De Beers Diamond Corporation; înainte de anii 1930, acest obicei nu exista. Dar, în anul 1938, compania De Beers Diamond a lansat o campanie publicitară de proporţii, susţinând că singura modalitate prin care un bărbat adevărat îşi poate arăta dragostea faţă de o aleasa lui este prin achiziționarea unei bucăți cât mai mari de carbon cristalizat. Şi noi am crezut în asta”, explică Adam Conover.

Astfel, susţine el, toată povestea logodnei tradiționale a fost gândită pentru profitul companiei de diamante – inclusiv lansarea mitului că trebuie să cheltui venitul pe cel puțin două luni pe o astfel de bijuterie.

Însă, păcaliți de reclamele care au creat mitul (întreținut de aproape un secol), bărbați din întreaga lume, nu doar din SUA, îşi dau economiile pe un inel fără valoare reală de piață – căci nu poate fi revândut. Dar, chiar știind lucrurile acestea, oamenii continuă să cumpere inele cu diamante, pentru că un secol de publicitate şi-a făcut treaba şi a „implantat” ideea în mințile noastre.

Urmăriți întreaga poveste în materialul video de mai jos, care are deja  trei milioane de vizualizări pe YouTube:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *