Premierul ucrainean: Rusia ar fi racolat “militanţi” din Transnistria pentru a destabiliza Ucraina

6590062-afp-mediafax-foto-viktor-drachev
Foto:PC: Gândul.info

Rusia ar fi racolat „militanți” din Transnistria pentru a destabiliza regiunile din sudul şi estul Ucrainei înaintea alegerilor prezidenţiale anticipate stabilite pentru 25 mai, afirmă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk, într-un interviu pentru Reuters.

“Avem dovezi clare că agențiile rusești au racolat mai mulţi aşa-zişi protestatari, de fapt, gangsteri, cu misiunea să declanșeze un nou ciclu al violențelor în sudul şi estul Ucrainei. Au adus acești militanți de la bazele lor din Transnistria”, a declarat joi Arseni Iațeniuk, ne informează Gândul.info.

Premierul Ucrainei a adăugat că astfel de acțiuni ar face parte dintr-un plan al președintelui Vladimir Putin vizând organizarea „unor provocări pentru a trimite armata în apărarea etnicilor ruși” care trăiesc în regiunile din sudul şi estul Ucrainei.

În contextul crizei din Crimeea, Kievul a acuzat în mai multe rânduri Moscova că are în vedere o operațiune militară în estul Ucrainei. Rusia a respins acuzațiile, dar a asigurat că îi va apăra pe etnicii ruși care ar fi amenințați de naționaliștii ucraineni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *