Top 10 recorduri impresionante la Eurovision

TH5
Foto:În fiecare an, Eurovision-ul înregistrează audiențe de până la 125 milioane telespectatori PC: eurovision.tv

Eurovision nu este doar cel mai spectaculos și urmărit concurs muzical televizat, dar și unul dintre cele mai longevive, astfel încât a reușit pe parcursul timpului să colecteze recorduri dintre cele mai interesante.

Sunt aproape 60 de ani de la prima ediție a concursului, timp în care pe scena Eurovision au fost lansate peste o mie de piese și au fost stabilite multe recorduri impresionante, demne de a fi menționate. În baza informațiilor colectate de Eurovision.tv, echipa #diez a făcut o selecție a acestora:

#1. În fiecare an audiența spectacolului televizat se ridică până la aproximativ 125 milioane telespectatori.

#2. Johnny Logan a câștigat Eurovision de 3 ori, de două ori ca solist și o dată în rol de compozitor.

#3. Cel mai impresionant debut l-a avut Polonia, în 1994, atunci când Edyta Gorniak s-a plasat pe locul 2, acumulând un punctaj foarte apropiat de cel al câștigătorilor.

#4. Norvegia este țara care s-a regăsit cel mai des pe ultimul loc, mai mult de 10 ori. Cu toate acestea, norvegienii au câștigat prestigiosul concurs de 3 ori.

#5. Cele mai multe dintre piesele câștigătoare au fost interpretate în limba engleză – 24 la număr. Cântecele în limba franceză se clasează pe locul 2, cu 14 victorii la activ.

#6. ABBA a fost trupa ce a câștigat cea mai mare popularitate dintre toți câștigătorii concursului. Trupa suedeză a cucerit Eurovision-ul în 1974, fapt care i-a adus ulterior un succes de proporție.

#8. Cel mai înregistrat cântec după participarea la Eurovision a fost „Nel Blu Di Pinto Di Blu” cunoscut și ca „Volare” de Domenico Mudugno. Printe cei care și-au creeat propriile versiuni ale cântecului au fost: Dean Martin, Cliff Richard, David Bowie.

#9. Țara care a participat o singură dată la Eurovision este Maroc, în 1980. Din păcate prima lor încercare în cadrul concursului nu a fost una de succes.

#10. În 2008 și în 2011 s-a înregistrat un număr record de participări, tocmai 43 de țări au concurat pentru a câștiga Eurovision.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *