Top 10 țări care au acordat Moldovei cele mai multe puncte la Eurovision

collage 2
Foto:Reprezentanții Moldovei la Eurovision

Timp de 9 ani de participare, Moldova a fost apreciată diferit de către țările care au votat. Află care sunt țările care au oferit cele mai multe puncte Moldovei la Eurovision.

Reprezentanții Moldovei au reușit să câștige simpatia europenilor reușind să se claseze pe locuri demne de apreciat. Potrivit rezultatelor publicate de eurovision.tv, iată care sunt țările care au oferit cele mai multe puncte Moldovei:

#1. România – țara vecină a acordat aproape la fiecare ediție punctajul maxim Moldovei, în total aceasta a acordat 94 puncte. Doar în 2010, Moldova a primit de la români 10 puncte.

#2. Portugalia – comunitatea moldovenilor din Portugalia a susținut fără îndoială participanții Moldovei la Eurovision, în total Portugalia oferind 52 puncte moldovenilor. Cel mai mare punctaj oferit a fost în 2009 – 12 puncte.

#3. Ucraina – se clasează pe poziția 3 cu 49 puncte oferite Moldovei, în 2005 Ucraina a acordat Moldovei punctajul maxim.

#4. Rusia – preferințele Rusiei au variat pe parcursul timpului, rușii acordând un total de 40 puncte Moldovei, anul preferat a fost 2005, când Rusia a acordat Moldovei 10 puncte.

#5. Belarus – a acordat Moldovei în total 35 puncte, cel mai mare punctaj fiind de 8 puncte.

#6. Spania – prestația preferată a Spaniei a fost cea din 2012, când Spania a oferit Moldovei 7 puncte. În total însă, Moldova a obținut de la spanioli 26 puncte.

#7. Turcia – a oferit Moldovei un total de 22 puncte, cel mai mare punctaj fiind de 7 puncte.

#8. Azerbaijan – este țara care a susținut Moldova cu 21 puncte în cadrul evoluției acesteia pe parcursul concursului.

#9. Grecia – deși în 2007 grecii au oferit Moldovei 10 puncte, totuși punctajul total acordat este de doar 20 puncte.

#10. Bulgaria – a susținut Moldova în 3 ani de participare acordând acesteia 13 puncte în total, prestația preferată fiind cea din 2005.

top euro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *